Dit vind ik zo’n heerlijk ‘ik bedenk op het laatste moment dat ik zin heb in soep bij de lunch’ gerecht. Dat komt omdat ik meestal wel courgette heb liggen en mocht ik tekort komen kan het altijd nog een courgette-aardappelsoep worden.
3 courgettes
1 ui
6 dl groentebouillon (kan ook kippenbouillon zijn)
olijfolie
Snijd de ui in stukjes. Fruit de ui in de pan in een beetje olijfolie. Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes, je kunt de courgette ook raspen of in plakjes schaven. Wat je makkelijk vindt. Doe de courgette ook in de pan en roer het allemaal door elkaar. Doe de bouillon in de pan en kook alles 5 min. Pureer de soep. Serveer hem met een dikke plak zelf gebakken brood met kaas.
Deze soep heeft de neiging om wat dik te worden. Vind je het te dik kun je hem altijd verder aanlengen met de bouillon. Als je 2,5 courgette of 2 courgette doet kun je bijvoorbeeld een halve liter bouillon gebruiken waardoor je maar 1 bouillonblokje nodig hebt. Hoe vaker je het soepje maakt hoe makkelijker het inschatten wordt hoeveel je nodig hebt of hoe je meer of minder maakt.
Vanavond gemaakt met een mega courgette. Ook nog een teentje knoflook en een beetje munt toegevoegd. Volgens Thijmen was het JamJam!! 🙂