Recepten

Koekjes met chocolade en walnoot

Koekjes bij de thee, daar wordt ik echt blij van. Ik ben wel kritisch met koekjes, want ik wil liever geen droog biscuitje. Koekjes mchocolade walnoot voor in de koekjesoeten vooral lekker zijn.

115 gram boter in blokjes
115 gram licht bruine basterdsuiker
1/2 banaan
1 ei
200 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram chocolade
50 gram gehakte walnoten

Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de noten en de chocolade in stukjes. Doe de boter, de suiker, het ei en een halve banaan in een mengkom. Met de mixer klop je dit tot een lichte en luchtige massa. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en klop nog even verder tot het een mooi beslag is. Roer met een lepel de chocolade en de walnoten door het beslag.

Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Pak twee lepels. Schep met de ene lepel beslag uit de kom en schuif het met de andere lepel op de bakplaat. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de koekjes is, want in het bakproces worden ze nog groter.

Bak de koekjes in 15 min. Ze moeten een mooie licht bruine kleur hebben. Haal ze uit de oven en laat ze eerst 5 min afkoelen op de bakplaat. Schep ze dan met een spatel over op een rooster zodat ze verder kunnen afkoelen.

 

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *