Pasta met boerenkool

Wat zullen we eten? Wat eten we vandaag? En dan volgt er wel eens een onderhandelingsmoment. Ik heb zin in stamppot. Ik heb zin in pasta. Ik wil patat. En dan aan jullie te raden wie waar zin in heeft πŸ˜‰ Stamppot boerenkool? Ik wil toch liever pasta, we hebben al heel lang (3 dagen) geen pasta gehad. Tijd voor de grote zoekmachine. Want opeens kreeg ik het idee om dan maar een pasta boerenkool te maken. Gulden middenweg toch πŸ™‚ En daar trof ik allemaal recepten aan, zo’n gek idee wat het niet dus. Ik maakte een variatie uit wat ik tegen kwam en het viel in de smaak.

Boerenkool pasta

400 gram boerenkool
1 rode paprika
250 gram champignons
Een blok spek
Zout/ peper
worchestershire sauce
2 teentjes knoflook
1 eetl gedroogde tijm
olijfolie
350 gram pasta (schelpjes/ penne/ fusilli)
geraspte kaas

Zet een pan met water op voor de pasta en kook hem volgens gebruiksaanwijzing. Snij reepjes spek van je blok spek, zoveel als je lekker vind. Bak de spekjes uit in een grote hapjespan. Snipper de ui en de knoflook, begin met het snijden van de reepjes paprika en plakjes champignons. Is de spek uitgebakken, schep het dan uit de pan en giet er een scheut olijfolie in. Fruit de ui met de knoflook. Voeg daarna de paprika en de champignons toe. Voeg de tijm toe en roer alles lekker door elkaar. De boerenkool roer je er door. Laat de boerenkool slinken en wacht tot hij een mooie helder groene kleur krijgt. Breng op smaak met peper en worchestershire sauce en evt zout. Haal een paar lepels kookvocht uit de pastapan en giet dan af. Schep de pasta en de spekjes door het boerenkool mengsel. Voeg wat geraspte kaas toe en evt wat kookvocht. Het kookvocht kan het smeuΓ―g maken en het geheel wat binden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *