Recepten

Tosti met kaas spinazie pesto en tomaat

Ik ben verwend. Doordat ik regelmatig iets lekkers klaar maak voor de lunch, neem ik al niet snel meer genoegen met een gewone boterham. Vandaag ging ik op ontdekkingstocht door de koelkast en kwam ik tot deze tosti.

Groene pesto
Plakjes kaas
Handjevol spinazie
Peterselie
Paar cherrytomaten
Boter (als je de tosti in de koekenpan maakt)

tosti-pesto-tomaat-spinazi-peterselie-kaas-klaar-om-op-te-etenSmeer één kant van de boterham in met boter, leg de boterham met de boterkant in de pan. Smeer de andere kant van de boterham in met groene pesto. Leg een paar plakjes kaas, wat blaadjes spinazie, plakjes cherrytomaat en daarover heen weer kaas. Dan komt er een boterham bovenop met aan de binnenkant de pesto en aan de buitenkant de boter. Zet het vlammetje onder de pan zacht aan. Half hoog vuur zou ook kunnen. Het heeft tijd nodig wil de spinazie gaar worden. Als je ziet dat de boter op de bovenkant begint te smelten is het tijd om de tosti te draaien. Duurt het heel lang voor dat dit gebeurd, kijk dan even of de onderkant al mooi bruin is, dan kun je de tosti ook draaien. Is de tosti aan twee kanten bruin, spiek je even aan de binnenkant of de spinazie ook ‘gaar’ is. En dan is de tosti klaar om te eten. Om het geheel af te maken knip je nog wat peterselie fijn boven je tosti. Eet smakelijk!

 

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *