Recepten

Blauwe bessen munt water

Drinken, dat vergeet ik nog wel eens. Op mijn werk gaat dat beter dan thuis en met kind lukt het me ook beter dan zonder. Het liefst drink ik thee, op de tweede plek staat nu toch koffie, de derde plek Flevosap en dan… Eigenlijk ben ik niet echt een water fan. Als het warm is, tijdens of na het sporten, dat zijn de momenten dat ik een glas water pak. Ik houd er van als er een smaakje aan zit. Tegenwoordig zie ik allerlei waters met een smaakje voorbij komen. De komende periode zal ik wat verschillende smaken gaan uittesten en natuurlijk hier de resultaten en ervaringen delen.

verse munt voor in mijn blauwe bessen munt waterIk heb een lege Flevosapfles gebombadeerd tot mijn water-met-een-smaakje fles. Het recept van vandaag is heel fris, dit komt natuurlijk door de munt. Ik vond dat de munt wat overheersend aanwezig was. Dat wordt nog een beetje stoeien met de hoeveelheden. Wat ik nu aangehouden heb…

De blaadjes van twee stengels munt.
400 gram blauwe bessen.
1 flevosapfles met water gevuld.

De muntblaadjes verfrummel je een beetje zodat de blaadjes gekneusd zijn en de smaak van de munt beter tot zijn recht komt. Een gedeelte van de blauwe bessen stamp je een beetje stuk, zodat daar ook de smaak uit vrij kan komen. Niet helemaal stuk prakken, daar wordt je water erg troebel van. Als alles in de fles zit plaats je deze in de koelkast. Je kunt ook wat ijsklontjes toevoegen. Hoe koeler, hoe frisser.

 

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *