Recepten

Salade met champignons

Dit is de manier om champignons klaar te maken. Niet te versmaden lekker! Een trucje eens ontdekt en veel toegepast. Klaar om met jullie te delen 🙂 En nu het warmer is en daarmee het salade seizoen vol in gang is… Mag dit recept natuurlijk niet ontbreken. Alhoewel met de warme champignons kan het ook een heerlijke herfst/ winter salade zijn. Tip van flip, laat de champignons en spekjes iets afkoelen voordat je ze in de sla kiept.

Salade met gebakken champignons

Een zakje veldsla
Een kropje ijsbergsla of een andere sla soort die je lekker vindt.
250 gram champignons
olijfolie
peper en zout
spek of voor de vegetarische variant walnoot
appel
Balsamico azijn

Bak het spek uit. Snij de ijsbergsla en was alle sla. Doe de sla in de slacentrifuge en slinger het water eraf. Wrijf de champignons schoon. Snij ze in kwarten en de kleinere champignons door de helft. Pak een middelgrote koekenpan waar een deksel op past. Doe er wat olijfolie in en laat dit goed heet worden. Doe de champignons in de pan en schep deze rond. Wat zout en peper er op. Als ze licht gebakken zijn, dus nog niet zacht. Heb je de deksel bij de hand? Dan doe je nu een flinke scheut balsamico azijn er bij en snel de deksel op de pan. Laat het nu lekker stomen tot de champignons gaar zijn en zich vol hebben gezogen met de balsamico azijn. Schil ondertussen het appeltje en doe dit door de sla.

Je kunt een dressing maken met wat olijfolie – balsamico azijn of rode wijnazijn – peper en zout. Klopt dit met een garde goed door elkaar tot de substantie lobbig begint te worden. Ongeveer 1 deel azijn op 3 delen olie. Dan wordt hij zeker mooi lobbig. Je kunt evt peper en zout toevoegen en even proeven. De dressing altijd op het laatste moment over de sla gieten.

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *