Op een regenachtige dag in de zomer boodschappen doen, dan haal ik ingrediënten voor stamppot. Op de dag dat ik het wil gaan maken, is het 30 graden. En heb ik helemaal geen zin in stamppot… Als het zo warm is, dan is het saladetijd. Ik had een aantal verplichte ingrediënten, tomaat-boontjes-komkommer, uit de moestuin. De courgette lieten we vandaag even achterwege 😉
Bonensalade
4 kleine tomaatjes
1 kleine komkommer
4 augurken
100 gram jonge kaas
3 eieren
spek van het blok, reepjes snijden zoveel als je wilt
1 pot witte bonen
300 gram sperziebonen
peper en zout
stokbrood
Punt de boontjes en snij deze in stukjes. Zet ze samen met de eieren op het vuur. Snij het spek in reepjes en bak deze krokant in een koekenpan. Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze schoon onder de kraan. Doe deze vast in de saladeschaal. Snij de kaas in blokjes, de tomaat in partjes, de komkommer door de helft en in plakjes, de augurken in plakjes en voeg het allemaal toe in de saladeschaal. Als het spek krokant gebakken is laat je het even afkoelen in een schaaltje. De eieren vis je uit de pan en laat je schrikken. Pel de eieren en snij deze in partjes, laat ze nog even liggen om te koelen. Giet de boontjes af en laat ze afkoelen onder de koude kraan. Voeg het spek, de eieren en de boontjes toe in de saladeschaal. Hussel alles lekker door elkaar. Breng op smaak met peper en zout of laat een ieder naar wens dit doen op zijn bord. Garneer het evt met verse kruiden uit de tuin, peterselie of bieslook.