Recepten

Breekbrood pesto mozzarella

breekbrood-1Laatst vroeg iemand mij; jij houdt van eten, maar waar kan ik je ’s nachts voor wakker maken? Na even nadenken riep ik ineens; ‘HAPJES!’. Ik verheugd me altijd op bepaalde verjaardagen. Omdat ik weet dat de desbetreffende gastvrouw of heer heerlijke hapjes klaar maakt. En heel eerlijk kan ik dan mijn lunch overslaan als ik die middag op visite ga. Ik houd van koken, dat is een feit. Hapjes maken daarentegen is niet mijn hobby. Ik ben dan ook een luie gastvrouw op verjaardagen. Vaak kies ik voor hapjes die zo van uit een verpakking in een schaaltje kunnen. Snacktomaatjes, komkommer snijd ik nog in plakjes en wat reepjes paprika. Wat ik aanvul met wat chippies.

Na vanavond zal dat veranderen. Want ik heb iets nieuws, iets heerlijks, iets zo gemakkelijks ontdekt dat ik het zeer waarschijnlijk zou klaar maken voor een verjaardag. Breekbrood pesto mozzarella. Terwijl ik deze blog typ eet ik van dit breekbrood en nip ik van mijn rode wijntje. En dat betekent dat ik vrij lang over deze blog doe, want ik kan echt niet van mijn breekbrood afblijven.

– stokbrood (nog af te bakken)
– groene pesto
– 1 bol mozzarella in dunne plakjes gesneden.

breekbrood-3Oven aanzetten en voorverwamen op 220 graden. Stokbrood insnijden. Als je het brood optilt is het gemakkelijker om de inkepingen open te laten staan. Dat maakt het makkelijker om de pesto er tussen te smeren en er een plakje mozzarella tussen te leggen. Leg het stokbrood ongeveer 12 minuten in de oven. Even kijken of het dan lekker gebruind is. Haal hem uit de over en dan komt het allerleukste en lekkerste gedeelte. Breken, blazen en eten 🙂

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *