Recepten

Chocolaatjes met vers fruit

Vandaag zou de laatste give away van de Rosti Mepal actie zijn. Bij deze beloof ik dat die later deze week komt. Vandaag de dag had ik een babyshower van een vriendin van mij. Al weken kwamen er mailtjes in mijn mailbox met de voorbereidingen. Vriendinnen die al lieten weten wat voor lekkers ze zouden maken. Dat sloot voor mij al wat lekkerheden uit. Ik kon maar niet beslissen wat ik wilde maken. Iets zonder lactose. Ik speurde het internet af, dacht na, koos iets, veranderde mijn keuze. Op het laatste moment nog even naar de supermarkt en toen gauw de keuken in zodat het nog op tijd klaar zou zijn. Chocolaatjes met vers fruit. En ze zijn heerlijk. Ik maakte er een heleboel en heb er stiekem nog wat meegenomen naar huis. Nu zit ik te typen en te snoepen. Mmm… Ze vielen ook tijdens de babyshower erg goed in de smaak.

high tea bij de babyshower

En er waren nog veel meer heerlijkheden, high tea.

4 grote aardbeien
1/2 banaan
400 gram pure chocolade (als je lactose vrij wil check dan goed de ingrediƫnten)
Vormen voor het maken van ijsklontjes

Zet een pan op het vuur met water, met een schaal er bovenop die goed tegen hitte kan. De chocolade breek je in stukjes en laat je zo au bain-marie smelten. De aardbeien en banaan snij je in zeer kleine stukjes. Wij hebben ijsklontjes vormen van de ikea in de vorm van hartjes en bloemen. Eerst maakte ik de hartjes. Onder in de vorm leg je een paar stukjes aardbei. Dan schep je met een lepel de vormen half vol met chocolade. Opnieuw wat stukjes aardbei. Nu schep je chocolade in de vorm totdat deze vol is. Schud en tik de vorm zachtjes zodat de bovenste laag van de chocolade mooi glad wordt. Hetzelfde ritueel doe je met de banaan in de andere vorm. Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt plaats je de vorm in de koelkast of de vriezer totdat ze goed hard zijn. Daarna kun je de chocolaatjes uit de vormen drukken. De chocolaatjes zullen hard zijn en kunnen iets vochtige blijven door het verse fruit. Het is goed om ze in de koelkast te bewaren wanneer je ze niet direct gebruikt.

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *