Recepten

Chocolademelk waar je bij weg smelt

Chocolademelk doet me aan veel denken. Het meest aan de winter. Koek en zopie op het ijs. Koude wangen, rode neus, vermoeide benen en in de verte zie je een vlag wapperen. Je zet nog even stevig aan en met grote slagen vlieg je over het ijs. Met koek en zopie in het zicht vind ik ineens extra kracht en dus snelheid. Remmend vliegen de ijsschilfers in het rond. Warme handen komen uit mijn wanten, zoekend naar geld, met wanten in mijn mond, mompel ik chocolademelk graag. Dat moment is voor mij magisch. Zittend op kant. Mijn billen en worden koud terwijl ik van binnen warm wordt. Met mijn handen om de beker, al blazend in de chocolademelk, kijk ik naar alle schaatser die voorbij komen. Oh winter, geef ons ijs en koek en zopie. Ik kan niet wachten!

Omdat ik inderdaad niet kan wachten en omdat ik van chocolademelk houdt probeerde ik een recept uit van een andere foodblogger. Het is zo hemels dat ik er wel een blog aan moest wijden om het met jullie te dellen. De man die koken kan deelt drie variatie recepten om chocolademelk te maken. Wij vielen helemaal voor recept twee. En mocht er ijs komen… Heb ik zo een beetje losjes via twitter geregeld, hij stemde geloof ik nog niet helemaal in dat komt dan nog wel 🙂 Dat de man die koken kan ergens op het ijs staat met deze variatie twee. Smeltende marshmallows en heerlijk verwarmende baileys.

Update: Inmiddels is de koek en zopie bevestigd! Zie onderstaande tweet 🙂

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *