Courgettesoep deluxe

Met de kerstdagen voor de deur is iedereen druk op zoek naar recepten. De meest ingewikkelde lekkernijen, bijzondere gerechten en kooktechnieken die je nog nooit eerder hebt toegepast. Daar zou je voor kunnen kiezen. Of… Je kleed een basis recept luxe aan. Courgettesoep is iets wat je in een handomdraai kunt maken. Het is slechts enkele toevoegingen en je hebt een bijzonder deluxe soepje. Niks ingewikkelds aan. Eenvoudig doch voedzaam met een bijzonder tintje!

Courgettesoep

  •  courgettes
  • olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • 2 groente bouillonblokjes
  • Peper
  • Pijnboom pitten
  • Creme fraiche
  • Stokbrood
  • Zalm

Snipper de sjalotten. Was de courgettes en snij deze in blokjes. Ze een pan met wat olijfolie op het vuur. Doe de sjalotjes erin en pers de knoflook erin uit. Voeg de provencaalse kruiden toe en ook wat peper naar smaak. Doe de courgettes erbij in pan en stoof dit ongeveer een kwartiertje. Voeg dan 1 liter groentebouillon toe. Kook de soep kort. Zet een klein koekenpannetje op het vuur en bak hier kort de pijnboom pitten in. Pureer de soep helemaal fijn. Snijd de zalm in kleine stukjes en het stokbrood in plakjes. Serveer de soep met een beetje creme fraiche, wat zalmsnippers en pijnboompitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *