Recepten

De dag van de liefde met een chocolade randje

Love is in the air. Valentijnsdag is onderweg. Deze dag blijft een commercieel randje hebben. En vanuit dat principe besluiten ook veel mensen er niets mee te doen. Wat is er eigenlijk mis met een dag om onze liefde te betuigen. Laten we wel zijn, in de drukte van alledag schiet het er best wel eens bij in. Om stil te staan bij wat je lief hebt en nog belangrijker wie je lief hebt. Het is altijd goed om een kijkje buiten de lijntjes te nemen. Waarom het niet zien als de dag van de liefde? En degene die wat liefde kan gebruiken eens even in het zonnetje zetten. En misschien ben jij dat zelf wel en zou je iets liefs voor jezelf kunnen regelen. Waarom niet? Een bloemetje of stiekeme post? Of trakteer jezelf of de ander op iets lekkers. Want liefde gaat door de maag.

Chocolade hartjes met fruit

Nu kun je chocolade hartjes maken of juist bloemen. Wie weet houd jou grote liefde juist van vissen en kunnen je een ijsklontjesvorm met visjes vinden. Hetzelfde geld voor het fruit. Kies voor het fruit waar je de ander of jezelf blij mee maakt. Je zou er ook stukjes marshmallow in kunnen doen of juist noten. Leef je uit en pas het aan naar de wensen van degene die je wil verblijden. Dit keer deden wij er stokjes in zodat je de chocolade hartjes als een soort van lolly aan elkaar kan geven.

chocolade in de hartjes

IJsklontjes vormen van siliconen materiaal
Aardbeien 4 of 5
250 gram chocolade
Kokosrasp

Zet een pan op het vuur met water, met een schaal er bovenop die goed tegen hitte kan. De chocolade breek je in stukjes en laat je zo au bain-marie smelten. De aardbeien snij je in stukjes en leg je in de vormen. Met een lepel schenk je de chocolade in de vormen. Leg de vorm in de koelkast en laat de chocolade opnieuw hard worden. Druk de chocolade uit de vorm. Strooi er wat geraspte kokos over. Presenteer of geef het op een leuke manier aan je liefde of eet ze lekker op als het liefde voor jezelf is.

harten liefde voor je liefje

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *