Moestuin

De eerste moestuin uren zijn gemaakt

Deze mooi weer tuinierder is al weer met enige regelmaat op de moestuin te vinden. Ik probeer in ieder geval elke week een paar uurtjes bezig te zijn. Toch sloeg ik met gemak over op het moment dat het te koud of te nat was. Vandaag was het ook wat druilerig. En zo ook het weerbericht op dochter haar gezicht toen we vertrokken richting de moestuin. Ze had er helemaal geen zin in vandaag. Eenmaal daar hebben we een stukje tuin voor haar uitgekozen. En mocht ze haar eerste bloembollen erin planten. Ze kreeg ook nog een kiepwagentje van de buurvrouw om mee te spelen. En al snel was ze druk in de weer. Dit jaar gaat het samen aan de slag zijn op de moestuin een stuk beter. Vorig jaar hield ze het uiterlijk een half uur vol. Nu ben ik vaak degene die zegt dat het tijd is om te gaan. Dat stemt mij heel gelukkig. Want wat is het fijn om een paar uur bezig te zijn. In het fotoverslag jullie eerste kijkje in mijn moestuin dit jaar.

dochter plant bloembollenDochterlief plante haar eerste bolletjes in haar eigen stukje tuin. Hier mag ze alles doen zoals zij het wil. Alles planten waar zij het wil. En kiezen wat ze erin wil planten. Nu heeft ze het vooral over bloementjes.

dochter in haar stukje tuinHier is ze druk in de weer. Zand met de kiepwagen halen om de bolletjes een dekentje te geven tegen de kou.

prei die de winter overleefdeDeze prei staat dwars door mijn nieuw ingedeelde bedden heen. Ze hebben overwinterd in de moestuin. Vorig jaar heb ik ze (te) laat gezet. Dan dit jaar er maar lekker van smullen.

pastinaak die de winter overleefdeOok deze pastinaak is opgekomen. Vorig jaar heb ik pastinaak gezaaid. Alleen is er nooit echt wat opgekomen. Verrassing. Dan is er ineens een plantje.

alle bedden nog aan toe

Dit zijn mijn nieuw ingedeelde bedden. Daar waar je het plastic in de verte ziet liggen, komt in de toekomst mijn hokje met veranda. Verheug me er nu al op. De bedden hark ik nu iedere keer weer even door. Dan trek ik er elke keer weer onkruid uit en zo worden ze steeds schoner. De grond komt zo ook mooi los.

chaos in het rabarber bedDeze chaos is mijn aardbeienbed. Hier moet ik binnenkort maar eens mee aan de slag. De wirwar een beetje uit de knoop halen. En het onkruid er tussen weg pielen.

bessenstruikIk kreeg dit jaar twee bessenstruikjes. Van ÊÊn en hetzelfde soort. Alleen weten we niet wat voor bessen het zijn. Dat wordt dus een verrassing. Ik ben benieuwd.

daar komt de rabarber aanDe rabarber doet al zijn best. En eerlijk gezegd kan ik niet wachten om te oogsten. Want ik vind dat zo lekker 😀

framboos bij brugDit is de frambozenstruik bij het bruggetje naar de tuin. Als er frambozen aan zitten is het altijd onze eerste stop. Even snoepen voor dat we aan de slag gaan. Fijn dat de blaadjes al komen. Dat is een begin.

nog meer grasGraspollen in alle soorten en maten. Ze zijn in mijn tuin te vinden. Ben je nog op zoek naar een leuke pol gras. Laat het me weten ik heb wel een stekje 😉

gras gras graspollenMocht je meer van dit type gras houden, dat kan ook geregeld worden. Nu nog wel. Ik ben natuurlijk zeer voornemens ze er allemaal uit te wippen 😉

Reuze rozemarijn struikDit is het begin van mijn kruidentuin. Een reuze struik rozemarijn. Misschien moet ik binnenkort maar eens oogsten. 😀

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *