Caprese is een klassiek Italiaans voor- of lunchgerecht. De kleuren van de Italiaanse vlag vind je terug in de combinatie van producten. Bij dit eenvoudige gerecht draait het allemaal om de keus van kwalitatief goede producten. Zodat de smaken echt tot hun recht komen. Als je caprese besteld in Italië dan krijg je er vaak een goede olijfolie bij om er over te schenken. Ik vind een goede azijn ook altijd lekker. De dadel vijgen azijn is zoet van smaak. Bij delicatesse zaken kun je een azijn vaak proeven, doe dit zeker. Proef het verschil en kies wat bij je past. Dit gerecht is goed voor te bereiden door de tomaten en mozzarella al in plakken te snijden en in voorraad bakken in de koelkast te bewaren. Mocht je een grote groep eters krijgen maak je de torentjes vlak van te voren. Je kunt ook vragen of iemand helpt, dan legt de een de plakjes, doet ander de peper en zout, de een weer de basilicum, de ander weer de plakjes etc. Binnen mum van tijd heb je een heerlijk en stijlvol gerecht op tafel.
Caprese torentjes
Voor 4 personen
2 grote tomaten
1 bol mozzarella
Verse basilicum
Peper en zout
Dadel vijgen azijn of een goede balsamico azijn
Nu komt het op snijwerk aan. Het is de bedoeling dat je één tomaat in zes mooie plakken snijd. De buitenkant telt ook als een plakje, dit wordt de deksel op ons torentje. De mozzarella snijd je ook in plakken. Dan begin je het torentje met een plak tomaat, daar boven op een plak mozzarella. Kruid de mozzarella met peper en zout en leg er een blaadje basilicum op. Herhaal dit nog een keer en pak een takje basilicum met twee blaadjes. Schuif dit takje onder het dekseltje. Schenk wat azijn om of bij het torentje. Klaar is dit feestelijke gerecht.