Recepten

Een tosti om nooit te vergeten

Ken je dat? Dat je van voren het gevoel niet meer hebt dat je van achteren nog leeft? Dat je iets in je handen hebt, het even weg legt en een halve minuut later echt niet meer kunt bedenken waar je het nog gelaten hebt? Dat je overal waar je een papiertje kunt vinden lijstjes schrijft met alles wat je nog wilt doen? Dat ideeën zich opstapelen torenhoog en dat de torentjes omvallen en alle ideeën overal en nergens liggen en je niet meer kunt bedenken wat je allemaal bedacht hebt? Nee? Goh dat lijkt me heerlijk 😉

Vandaag een simpel receptje. Wat goed te onthouden valt, wat je niet kunt vergeten. Wat je niet eerst hoeft op te schrijven of waar je niet je tablet voor hoeft te pakken. Wat je kunt maken met je gedachten ergens anders.

Tosti caprese

Twee plakjes brood
boter
Tomaat
Mozzarella
Verse blaadjes basilicum
Peper en zout

Smeer de boterhammen in met boter. De tosti gaat in de pan. De met boter besmeerde kant is de buitenkant van de tosti. De binnenkant beleg je met plakjes tomaat en mozzarella. Schuif er wat verse blaadjes basilicum tussen en maak af met peper en zout. Leg de andere boterham er bovenop, ook hier boter aan de buitenkant. Leg de tosti in de koekenpan. Zet het vuur niet te hoog. De mozzarella heeft tijd nodig om te smelten en je wil niet dat de tosti ondertussen zwart wordt. Laat de tosti op één kant liggen tot dat de boter aan de bovenkant begint te smelten. Tijd om te draaien. Spiek voorzichtig even of de onderkant mooi bruin is voordat je de tosti omdraait. Laat de andere kant bruin worden en als de kaas gesmolten is, is de tosti klaar.

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *