Recepten

Gepofte aardappel van de BBQ

Om de BBQ op zijn Nederlands compleet te maken. Dan bedoel ik aardappel, vlees en groente. 😉 Dan is de gepofte aardappel ideaal. Je hoeft maar weinig voor te bereiden, gooit hem tussen het houtskool en laat de tijd het werk doen. Vorig jaar slingerden we de bbq ook regelmatig aan om op deze manier een maaltijd te maken. We gebruikten dan wat minder kolen, lieten de bbq op temperatuur komen. Eerst de aardappels er in, wat later de groentepakketjes en het vlees. Met een beetje mazzel hadden we dan alles tegelijkertijd klaar. Alles eraf en het toetje ging er dan op. Dat toetje komt hier ook nog wel een keer voorbij! Lekker!! Alleen nog geen foto’s…

20150524_190946

Gepofte aardappel met zure room

Een aardappel per persoon
Aluminiumfolie
Een bekertje zure room
Wat verse kruiden uit de tuin, bieslook/ peterselie
Peper en zout

Snij met een scherp mesje een kruis boven op de aardappel. Niet te ver de aardappel in. Eigenlijk alleen door de schil. Dit is zodat je straks de schil mooi open kunt vouwen/ trekken. Pak vervolgens de aardappel in in de aluminiumfolie. Leg de aardappel tussen de kolen op de BBQ. Afhankelijk van de grote kan hij daar wel een half uur tot 45 minuten liggen. Om te checken of de aardappel gaar is kun je dwars door het folie met je vork in de aardappel prikken. Terwijl de aardappel ligt te poffen maak je de zure room op smaak. Dit kan in een kom. Roer er wat verse kruiden door en maak op smaak met peper en zout.

Als je de aardappel uit pakt kan het zijn dat de schil zwart is geworden. Niet weggooien! Het is heel goed mogelijk dat de aardappel van binnen gewoon lekker gaar is geworden en dat je hem prima kunt eten. Trek de schil van de aardappel open. Maak met een vork de aardappel wat los. Doe er een flinke schep zure room op. En klaar is de gepofte aardappel van de BBQ.

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *