Recepten

Gevulde courgette van de BBQ

Soms voel ik me opgelicht… Door het weer. Vanochtend werd ik wakker door de zon die de kamer in scheen. Hop, ik sprong mijn bed uit. Slingerde het koffiezetapparaat aan. Mikte de vaat de wasser in. Gooide een was in de wasmachine. Drukte onderweg op het knop van het koffiezetapparaat. Haalde de schone was van het rekje. In gedachten zong ik een vrolijk liedje. Pakte mijn koffie, ging zitten en keek naar de lucht. Daar kwamen de donker grijze wolken al weer aan… En dan denk ik, hoezo! Vandaag werd een zonnige dag. Soms vertel ik zo’n riedeltje aan iemand en dan zegt de ander, heb je de weersvoorspelling dan niet gezien?! Nou nee, daar kijk ik eigenlijk nooit naar. Ik luister ze ook zelden. Dus tsja, dan voel ik me even opgelicht. Geen zonnige dag, een beetje wisselvallig!

Zo zit ik al een tijdje te wachten op een stralende dag om dit BBQ recept met jullie te delen. Zo’n stralende dag dat je spontaan besluit om toch te gaan BBQen. Tijdens je werkdag wat appjes rond stuurt en s avonds gezellig bij elkaar zit. Die zonnige dag was er nooit tegelijk met dat moment dat ik de tijd nam om dit recept met jullie te delen. Daarom doe ik het lekker vandaag! Wie weet steekt iemand van jullie binnenkort de BBQ wel aan. Dan wil je deze courgette niet missen. Goed voor het groentegehalte tijdens de BBQ. Je kunt de spekjes goed achterwege laten en dan heb je blije groenteliefhebbers tijdens je BBQ. Of je verrast je vegetarische vrienden ermee.

gevulde-courgette-op-de-BBQ-web

Gevulde courgette

1 courgette
1 rode paprika
1 klein bakje Hüttenkäse
Blok spek
Keukentouw
Peper en zout
Italiaanse kruiden
Geraspte kaas

Snij de courgette door de helft. Hol de courgette uit. Bewaar het vruchtvlees wat je eruit haalt. Snij wat spek in reepjes. Zet een koekenpan op het vuur en bak hierin de spekreepjes. Snij de paprika in kleine blokjes en doe deze bij de spekjes in de ban. Als de paprika ook lekker meegebakken is voeg je het vruchtvlees van de courgette toe. Schep wat hüttenkäse erdoor en roer alles lekker door elkaar. Breng het op smaak met Italiaanse kruiden en peper. Laat het kort op een laag vuurtje staan. Vul beide courgette helften met dit mengsel. Strooi er geraspte kaas overheen. Druk het mengsel goed aan. Leg de courgettehelften dicht bij elkaar. Nu komt het op je vingervlugheid aan. In snelheid klap je de courgettehelften dicht. Zodat ze weer op elkaar liggen. Knoop de courgettehelften met keukentouw aan elkaar vast. Leg de courgette op de BBQ. Zodat de courgette gaar wordt en de inhoud (opnieuw) warm. Ook even draaien om de andere kant gaar te laten worden. Eetsmakelijk!

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *