Recepten

Granola en give away Rosti Mepal Duobeker to go

Daar zit ik dan. Tegenover de oven. Op een klein keukenkrukje. De keuken vult zich met de geur van kaneel en kokos. De granola ligt te bakken in de oven. Het ruikt lekkerder dan alle muesli en cruesli die ik ooit in mijn leven heb geproefd. Zou het ook lekkerder smaken? Dat blijft nog even de vraag. Morgen ga ik de duobeker to go vullen met kwark met een lepel eigen gemaakte bramenjam. In de dop komt dan mijn eigen gemaakte granola. Het lekkere van granola is dat je het naar eigen smaak kunt maken. Ik ben gek op kaneel bijvoorbeeld, kokos en cranberries. De granola is behoorlijk gevuld met cranberries en rozijnen. Houd je daar minder van kun je bijvoorbeeld 30 gram van elk doen. Het leuke van granola maken is dat wanneer je achteraf bepaalde smaken nog niet goed tot hun recht vind komen je altijd de volgende keer meer kunt toevoegen.

250 gram havervlokken
100 gram walnoten
100 gram pecan noten 2 el lijnzaad
2 el zonnebloempitten
1 el kaneel
50 gram gemalen kokos
50 gram rozijnen
50 gram cranberries
5 el honing
60 ml olijfolie

Verwarm de oven voor op 160 graden. Haal de bakplaat uit de oven en leg er een vel bakpapier op. Pak een grote kom en doe daar de zaden, noten, havervlokken, kruiden, kokos, en als laatst de honing en olijfolie in. Alles behalve de rozijnen en cranberries, als die in de oven gaan drogen ze uit. Zelf koos ik ervoor de noten kleiner te maken door ze te breken. Roer alles goed door elkaar zodat de honing en olijfolie goed door de zaden en noten zijn verspreid. Leg het mengsel op de bakplaat en schuif die in de onderste trede van de oven. Bak het in 25 tot 30 minuten mooi goudkleurig. Roer het om de vijf minuten even door. Haal de bakplaat uit de oven en laat de granola goed afkoelen. Roer het ook nu af en toe even door. Als het goed afgekoeld is roer je de cranberries en de rozijnen door de granola. Bewaar het in een goed af te sluiten trommel of weckpot.

Vanuit Rosti Mepal heb ik de kans gekregen om een give away te doen met deze Duobeker to go. Vanuit Chowie doe ik daar een zakje eigen gemaakte granola bij. Zodat je ook met kwark en granola op stap kan. Wil je kan maken op de Duobeker to go laat dan een reactie achter onder dit bericht. Aanstaande woensdag 15 oktober maak ik de winnaar bekend.

Misschien ook iets voor jou?

4 Reacties

 1. Margriet zegt:

  Lijkt me handig! En de voor mij onbekende granola spreekt me erg aan:-)

  Groetjes Margriet

 2. Linsey van der Hoeven zegt:

  Zeer handig! Ook mij linkt het granola verrukelijk!

 3. roelfien zegt:

  Jaa ik doe weer mee!! De beker lijkt me reuze handig en je granola klinkt ook zalig! 🙂

 4. Geralda zegt:

  Jaaaaa, deze beker lijkt mij superfijn!!! Was de granola ook lekkerder dan alle müsli die je ooit gegeten hebt? Zo klinkt het wel. :))

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *