Recepten

Groene smoothie snijbiet

Van het ene overschot in de tuin, naar het andere. Nu zit ik in de groene snijbiet, tot over mijn oren. Als ik deze winter op een moestuin plan ga broeden, ga ik zeker kijken hoe ik meer diversiteit in het oogsten kan creƫren. Nu zaaide ik hele rijen, soms meerdere van een groente. Dan is dat allemaal tegelijk klaar en kan ik er haast niet tegen oogsten. Als ik niet al andere groenten aan het eten was, zou ik ook jonger kunnen oogsten. Nu heb ik reuze snijbiet bladeren. Met dochterlief was het wel leuk oogsten, pluk de grote bladeren maar. Dat ging reuze goed, met af en toe een oeps.

De smoothies stonden even op een laag pitje. Nu ben ik er weer druk mee aan het experimenteren. En niet ieder experiment slaagt. Laatst had ik watermeloen, andijvie en framboos in de blender. Dit vonden we allemaal aan de bittere kant. Wat ik niet geslaagd vind, deel ik ook niet. Ik deel wat ik lekker vind. De groene smoothie snijbiet vonden we allemaal lekker.

vita coco kokossap300 gram snijbiet (spinazie zou ook kunnen)
1/2 avocado
1 banaan
1 appel
1 klein glas water
1 klein glas kokoswater

Alles in de blender en blenden maar. Het is een vrij dikke smoothie. Je kunt naar eigen wens altijd nog wat water of kokoswater toevoegen. Het kokoswater is wel aan de prijs. Ik vind dat het in de groene smoothies de smaak wat milder maakt. Er zijn verschillende soorten te vinden in de supermarkt. Bij ons ligt het op de afdeling met rijst, boemboe, nasikruiden, daar vindt je het in blikjes. Deze vind ik persoonlijk vrij zoet en heftig van smaak. Deze pakjes Vita Coco liggen in de koeling bij de verse sappen en smoothies. Iedere supermarkt is weer anders, ik weet niet of deze zoektips nut hebben. Ik weet wel dat ik de eerste keer de hele supermarkt heb afgespeurd.

Zoek je nog meer recepten met snijbiet? We hebben ondertussen diverse recepten met snijbiet gepubliceerd.

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *