Recepten

Groente uit de wok

Wat ik zo heerlijk vind aan de moestuin is dat je de groente kunt oogsten die je nodig hebt. Een handje van dit, twee handjes van dat of misschien gewoon 1 wortel voor de snaai. Bij dit recept is het ook een wirwar van ingrediënten geworden. Wat het heel lastig maakt om het uit te schrijven. Ik heb geen hoeveelheden gewogen. Ik heb de groente schoongemaakt en zo de wok in gemikt. Als je van exacte hoeveelheden houd is dit dan wellicht geen recept voor jou… Dit is meer om een idee op te doen en er lekker luchtig mee om te springen. Een mik-maar-in-de-wok recept 😉

Mik-maar-in-de-wok recept

tuinbonen
peultjes
doperwten
300 gram krieltjes in de schil
3 takjes verse tijm
Spek, zo’n blok waar je zelf reepjes van snijdt
olijfolie
peper

Doe wat olie in de wok of hapjespan en zet deze vast op het vuur. Snij reepjes van het blok spek tot dat je denkt genoeg te hebben. Bak de spekreepjes uit. Ondertussen was je de krieltjes en snij je deze in kwarten. De wat grotere krieltjes snij je nog wat kleiner. Dop de tuinbonen en doe deze in de pan. Punt de peultjes en wok deze ook mee. Dop de doperwtjes en doe deze er ook bij. Ris de tijmblaadjes van de takjes en hak deze nog wat fijner. Voeg ze dan toe met wat peper uit de molen. Wok of roerbak alles door tot het gaar is.

Mocht je geen verse tijm hebben kun je natuurlijk ook gedroogde tijm gebruiken. Zo kunnen de doperwten ook uit de vriezer komen, de tuinbonen van de markt en de peultjes uit de supermarkt. Je begrijpt mijn punt vast. Het kan verschillen waar je de producten vandaan haalt, het recept blijft lekker 😉

 

 

Misschien ook iets voor jou?

2 Reacties

  1. Ha, ik wok al jaren en zo uit de tuin. Meestal met kip als basis. Botjes voor de katten. Ik gebruik veel broccolie en ander koolsoorten als spruitjes etc. Aardapppel en rijst en wortel kook ik een beetje voor.
    Iedere dag snel, heerlijk en vooral gezond. Vooral broccoli enz die weinig gewokt zijn , zijn heel preventief tegen kankers. Gebruik wel roomboter ipv olijfolie. Lekkerder!!!! Is er veel verschil?

    1. Jiska van Chowie.nl zegt:

      Hoi Tony, bedankt voor je uitgebreide reactie. Wokken is inderdaad heerlijk, lekker vlot een gezonde maaltijd op tafel. Ik gebruik ook wel eens een combi van roomboter en olijfolie. Ik vind dat aardappels bijvoorbeeld nooit mooi bruin en krokant worden in alleen olijfolie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *