Recepten

Groentesoep met linzen

Met een verjaardag, wanneer de kans groot is dat er spontaan mensen blijven mee eten, vind ik het altijd fijn om daar op voorbereid te zijn. Zo maakte ik op de verjaardag van dochterlief een grote pan met groentesoep. Ik besloot er een maaltijdsoep van te maken zodat er ik verder niet veel in huis hoefde te halen. De linzen binden de soep en maken de soep voedzaam. Oranje linzen zijn snel gaar en hoeven niet voor geweekt te worden. De linzen zullen de smaak van de tijm en het laurierblad opnemen. De soep was een succes. Ik heb recept keer twee gedaan en had een hele grote pan vol. Uiteindelijk iemand nog een pannetje meegegeven en de rest ingevroren. Ook na het opnieuw opwarmen was het nog een heerlijke smaakvolle en voedzame soep.

2 el olijfolie
1 ui
1 stengel bleekselderij
1 grote wortel
200 gram oranje linzen
1/2 liter bouilon van groentetabletten
1/2 liter water
1 laurierblad
1/2 tl gedroogde tijm
1 rijpe tomaat
1 bosui

Snipper het uitje, snij de bleekselderij in kleine stukjes en de wortel in plakjes. Zet een pan op het vuur met de olijfolie erin. De bleekselderij, ui en wortel kunnen in de pan en laat je zo’n vijf minuten smoren. Voeg dan de linzen, het bouillon, water, de laurier en tijm toe. Breng de soep aan de kook op hoog vuur en laat hem vervolgens op laag vuur 15 minuten door koken. Snij de tomaat, ontpit hem en snij hem fijn. Roer de tomaat door de soep. Laat de soep nog ongeveer 10 minuten koken met de deksel op de pan. Proef of de linzen gaar zijn, laat daarvan afhankelijk de soep nog wat langer koken. Zijn de linzen wel gaar, vis dan het laurierblad uit de soep. Schep de soep in de kom, garneer met bosui en serveer de soep. Eet smakelijk.

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *