Recepten

Har Har! Hamburger time!

Het werd er een keer tijd dat er een hamburger “recept” online komt te staan. En deze keer schijf ik (Joris) een recept voor jullie uit. Bij de vraag wat gaan we eten begon het met zoete aardappels en iets van vlees(ch). En moet er ook groente bij? Ja, natuurlijk ook groente. Nadat we even een seconden of 2 stil waren zeiden we bijna tegelijk heel onschuldig, of een hamburger? Hamburger it is! Ik naar de supermarkt voor de ingrediënten voor deze overheerlijke hamburger.

De inspiratie voor deze hamburger komt van de vrijdag middag snack op mijn werk vandaan. Daar bestel ik zelf altijd de Australische hamburger.  Dit is een hamburger met iets van groenvoer, ei, bacon, redelijke grote hamburger, ananas, chedar kaas en natuurlijk speciaal saus (mayo curry en uitjes). Jiska appt mij dan vaak op vrijdag middag of ik er 1 extra voor haar kan bestellen, maar zolang warm houden (tot half 6 +) is erg lastig.

Maar vanavond een poging gedaan om zelf een een soort gelijke hamburger te maken zodat Jiska weet wat ze mist op vrijdag middag 😉 en hij was best goed gelukt!

De Hamburger

De ingrediënten (hierboven al voor een groot deel vermeld ;))

Hamburgers (DOH) maar dan niet van die kant en klare
Sla (is gezond)
Komkommer (is ook gezond)
Ananas schijven (verse ananas is nog lekkerder natuurlijk)
Kaas
Plakjes Bacon (2 plakjes per broodje)
UI
Mayo (wij hebben olijfonaise gebruikt)
Ketchup
Broodjes (wij hadden witte bollen met sesamzaad)
Eieren

Okay, here we go! Eerst was je de sla en snij je alvast de komkommer, deze laat je na het wassen uitlekken in een vergiet. Nu doe je de bacon in de koekenpan en na ongeveer een kleine minuut doe je de hamburgers erbij. Nu pak je je 2e koekenpan erbij en ga je de eitjes bakken (ga er vanuit dat ik niet hoef uit te leggen hoe je dit moet doen ;)). Terwijl alles nu staat te bakken ga je een klein uitje snijden. Zodra de hamburger goed gebakken is doe je de ananas schijf erop. Snij nu een paar plakken kaas (ik heb jonge kaas gebruikt) en leg die over de ananas schijf heen. Laat het nu nog even op staan op zacht vuur en als je in bezit bent van een deksel om over je koekenpan te doen moet je dit doen zodat de kaas goed smelt. Oja en vergeet je ei niet!

We zijn er bijna!

Nu gaan we de broodjes opmaken. Snij de broodjes doormidden, smeer een dun laagje mayo op de bodem, leg de sla en komkommer erop. Nu pak je het ei, erbij (dat rijmt) en leg je het boven op het groen voer. Dan leg je er 2 plakjes bacon op en daaaar boven op weer de hamburger. Boven op de hamburger doe je lekker veel mayo, uitjes en ketchup.

Om alles goed op zijn plek te houden tijdens het eten gebruik je de gepatenteerde-hamburger-op-zijn-plek-houdt-stok (sate prikker). Bij mij op het werk wordt er altijd een plastic vorkje gebruikt bij gebrek aan beter. Wel opletten dat je de stok of vork niet op eet.

Misschien ook iets voor jou?

6 Reacties

 1. Dat had ik dus laatst he, zo’n heel plastic lepeltje naar binnen gewerkt..lastig poepen volgende dag

  1. Jiska van Chowie.nl zegt:

   Oeh dat klinkt vervelend Kas. Was het lepeltje wel lekker dan?

 2. Mmm, is het al vrijdag? 😀

  1. Jiska van Chowie.nl zegt:

   Nee Ralf, het is nog maar donderdag. 😉

   1. Awww… 🙁

 3. linda zegt:

  Kijk! Hier ga ik bert heel blij mee maken. Morgen alle ingrediënten maar eens halen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *