Artikelen

Keukenhulpjes: de cafetière voor theeleuten

Alle theeleuten opgelet! Vreemde start voor een artikel over een cafetiére… Dit keukenhulpje is dé aanvulling die niet mag ontbreken in je keuken. Ik ben dol op verse thee. Ik had een periode waarin ik mezelf maandelijks drie zakjes verse thee cadeau deed. Want het voelt echt als cadeautjes uitzoeken als je in een theewinkel bent met zoveel verschillende smaken. Eenmaal thuis vond ik het altijd een beetje een gepruts. Eerst met zo’n ei, later met van die kleine filterzakjes die je naar eigen inzicht kunt vullen. Beide opties maakten altijd dat mijn aanrechtblad bezaaid lag met verse thee, natuurlijk zat er ook wat in het ei en stond de thee lekker geurend te trekken. Op de één of andere manier leent mijn fijne motoriek zich niet voor deze twee opties.

De cafetière

Neem dan de cafetière. Ik kocht een grote voor de thee en een kleine voor de koffie. Het is een glazen pot met een metalen filter. Ik schep een lepel verse thee onder in de pot. De ronding van de pot is zo groot, dat kan niet missen. Dan giet je er gekookt water bovenop. Vervolgens zet ik de thee te trekken. Wat een mooi gezicht is. De verse thee dwarrelt door het hete water. In mijn geval is de smaak kamille citroengras. Je ziet de kamille bloempjes in de pot. Werkt ook magisch voor de dochter die er heerlijk een tijdje in zit te staren. Dan komt het allerleukste. De metalen filter druk je van boven naar beneden.

kamille citroengras theeKamille-citroengras thee

Op mij heeft dat hetzelfde effect als op knopjes drukken. Alsof er altijd in neon letters boven staat, DRUK NIET OP HET KNOPJE! Dan moet ik me beheersen om het niet direct te doen. Bij de cafetiére werkt dat voor mij ook zo. Laatst kreeg ik koffie aangeboden in cafetiére. Ik had werkelijk waar geen idee hoe het werkte. Het enige wat ik wilde was die knop naar beneden drukken. Gelukkig kreeg ik al snel uitleg, want ik houd niet van een slappe bak.

Als het filter (ik twijfelde een eeuwigheid het filter of de filter, beiden blijken mogelijk) beneden is en je de knop niet verder kunt drukken. Schenk de thee dan in je kop, mok of glas en geniet. Door het filter hebben de verse thee stukjes geen kans meer om door je thee heen te dwarrelen. Hier kan wat mij betreft geen thee-ei of filterzakje tegenop.

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *