Artikelen

Lekkers in Rotterdam

Een dagje naar de stad. Ik houd er van. Misschien wel het meest omdat ik er altijd voor zorg dat ik geen lunch bij me heb. En sinds ik ook aan koffie verslaafd ben, heb ik ook altijd een goede reden voor koffie met iets lekkers… En als laatste uitstekende reden heb ik een blog over eten, dan kun je natuurlijk uitstekend goede restaurantjes tippen. Dan moet je toch echt eerst uitproberen.

Het was hoog nodig tijd voor een dagje Rotterdam. Aangezien we ons gezelschap gemist hadden. We ontmoeten mijn schoonzusje voor de markthal en als een echt koffie verslaafde snakte ik eerst naar een bakkie. Picknick is een heerlijke plek voor een bakje koffie. Het zit in de buurt van de markthal. Je kunt lekker buiten in de zon, aan de bar of je zoekt een fijn plekje aan tafel uit. Mocht je net als ons willen basketballen met knuffels, ga dan helemaal naar achteren om daar aan de lange tafel plaats te nemen. Ze hebben een eigen picknick koffie van zelf gebrande bonen. Deze wordt geserveerd op verschillende manieren. Zoek vooral uit wat bij je past. Ik ging voor een dubbele espresso met karamel, aanrader!

20150227_105700

En dan is het bijna onmogelijk om te kiezen tussen al het lekkers wat ze hebben voor bij de koffie. We hadden een brownie met oreo koekjes, een havermout koekje en nog een soort crème brûlée met citroen en dan als taartje. Het water loopt me op nieuw in mijn mond. Het schijnt bij uitstek ook een goede plek te zijn om te ontbijten of lunchen. Ga zeker even naar het toilet. Wanneer je daar goed om je heen kijkt, oog hebt voor detail, dan vind je een muzikale verrassing waar dochterlief geen genoeg van kreeg. Eerste wilde ze niet naar de wc, vervolgens wilde ze er niet meer weg.

20150227_105500

20150227_115627

Afgelopen jaar ben ik meerdere malen in Rotterdam geweest, dit keer hadden we voor het eerst mooi weer. We zijn naar de oude haven gewandeld en hebben daar heerlijk wat tijd door gebracht. Mijn eerste bezoek aan Rotterdam bracht me in de straat de Nieuwe Binnenweg. We hadden daar heerlijk gegeten en met name de lunch van dochterlief was toen goed in de smaak gevallen. We zijn daarom opnieuw bij Buiten Deli & Lunch geweest. Voor de overheerlijke boterham met chocolade met vers fruit. Wij aten linzensoep en een boterham met bietjes, kaas en sla. Vielen beiden goed in de smaak. Ik herhaalde de linzensoep ook net als de vorige keer 😉 Bij het restaurant gedeelte heb je een boekenkastje waaruit je mag lezen. Staan een aantal leuke boeken tussen, vooral doen! Voorin heb je een markt gedeelte, met groenten en lekkere producten. Dan kun je ook direct even verheerlijkt kijken naar de boekenwand die gevuld is met boeken om te kopen. Je vindt er o.a. mijn moestuinbijbel en nog diverse tuin/ kookboeken. En als je dan bij Buiten Deli & Lunch bent, vergeet dan niet door te wandelen naar Stek de stadstuinwinkel.

bieten sla kaas
Chocopasta
linzensoepDe dag afsluiten met boodschappen doen in de markthal. We haalden gedroogde mango’s om ondertussen op te knabbelen. We waren, al zou je het niet verwachten na alle foto’s van het heerlijke eten, een beetje hongerig. Gedroogde mango schijfjes zijn een echte aanrader. Je hebt toch iets te snaaien en het is gezond. We haalden boodschappen om sushi te maken. Want dat is één van mijn kook voornemens. Mijn schoonzusje heeft het me geleerd, dus nu kan ik thuis zelf ook eens aan de slag. En als ik dan een lekkere rol maak dan ga ik dat zeker met jullie delen. Nu maakten we wel wat veel voor drie personen, met als groot voordeel dat ik de volgende dag een overheerlijke lunch had 😉

sushi 2
sushi 1

Het eerste bord heeft sushi met zalm, tonijn en vegetarisch. Het tweede bord is met kip. En de eerst volgende keer wil ik zeker iets met mango doen. En als ik dan een heerlijke combinatie heb gevonden dan deel ik dat zeker met jullie. Wordt vervolgd.

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *