Recepten

Kruidenboter

Een kruidenboter met kruiden uit eigen tuin. Geloof mij, na het proeven van een zelfgemaakte kruidenboter wil je niet meer anders. Als je een zelfgemaakte kruidenboter met een stokbroodje meeneemt naar een bbq weet ik uit ervaring dat mensen verheugd reageren. In dit recept heb ik de knoflook en bieslook vervangen door knoflook-bieslook. Dat bestaat, het is een stuk breder dan normale bieslook en heeft beide smaken in één. Knoflook toevoegen in de boter is heerlijk, maar kan ook overheersend zijn. Door knoflook-bieslook te gebruiken is de kruidenboter wat frisser van smaak.

ingredienten zelf gemaakte kruiden100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
Bieslook
Peterselie
1 teentje knoflook geperst
1 tl citroensap
1 tl gemalen zwarte peper
1 tl kruidenzout of gemalen zeezout

Het makkelijkste is echt dat de boter op kamertemperatuur is. Mocht je net als mij altijd vergeten de boter van te voren uit de koelkast halen… Dan moet je gewoon harder prakken. Ik snijd altijd eerst de boter in blokjes en en doe dan de citroensap, peper, zout, knoflook erbij en prak dit vast door elkaar. Dan prak je de kruiden er beetje bij beetje door heen. Wat ik altijd doe is alvast wat brood snijden en steeds even proeven tot hij echt op smaak is. Een heel vervelend klusje. 100 gram is genoeg om te delen op een bbq of bij een feestje. Je kunt altijd minder maken. Je zult merken dat je er dan vanzelf makkelijker in wordt en dan niet langer de hoeveelheden exact hoeft aan te houden. Gewoon proeven en steeds wat meer toevoegen. De boter kan erg zacht worden van al het prakken en mixen. Zet hem wanneer hij goed op smaak is even terug in de koelkast.

 

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *