Bladerend door mijn Flow weekly valt mijn oog op een klein receptje. Een receptje voor bananenbrood. Ik houd van bananenbrood. Het is machtig en je hebt er verder geen beleg voor nodig. Het eet makkelijk onderweg en smaakt zo heerlijk. Nu lagen er drie van die overrijpe bananen in de fruitschaal. Als de schil bruin kleurt zijn ze altijd smoothie rijp hier. Geïnspireerd met dit recept werd het weer eens een bananen brood. Jammer dat ik nu geen over rijpe bananen op de schaal meer heb liggen. Ik zou direct weer de keuken in duiken. In het originele recept ~Bananenbrood~ van Fleur zit gewone melk en 50 gram rozijnen, geen cranberry’s.
Bananenbrood
200 gram volkorenmeel
3 rijpe bananen
2 eieren
100 ml kokosmelk (alpro coconut original)30 gram rozijnen
30 gram cranberry’s
Zakje bakpoeder
1/2 tl zout
2 tl kaneel
Verwarm de oven voor op 180 graden. Weeg alles af en doe het in een grote kom. Pel de bananen en prak ze fijn. Doe ook dit in de kom. Roer alles goed door elkaar tot er een mooi beslag ontstaat. Vet een bakblik in met een beetje boter. Doe het beslag in het bakblik en bak je bananenbrood gaar in 50 minuten.