Recepten

Makkelijke Smoothie

Jamie Oliver heeft veel boeken geschreven, toch is dit het boek wat er voor mij uitspringt! Jamie’s Ministry of Food jamie oliver ministrie of foodHet zijn makkelijke recepten met de missie om gedeeld te worden. Recepten aan elkaar leren en overdragen. De basis van het smoothie recept komt dan ook uit dit boek.

Pak een glas zo groot als je jou smoothie ongeveer wil. Vul dit met melk, sojamelk of appelsap en doe het vast in de blender. Vul hetzelfde glas met bevroren fruit; bosvruchten of aardbeien, deze kunnen ook in de blender en dan nog een banaan erbij. Dan zet ik de blender vast aan. Als dit een mooie gladde substantie is voeg ik een handvol gemixte ongezouten noten toe en een handvol havermout. Dan de blender even op smootiestand of gewoon nog even laten draaien. Klaar! Ik haal er altijd iets meer als twee glazen uit.

Je kunt de smoothie altijd dunner maken door nog wat extra melk of sap toe te voegen. Natuurlijk kun je van alles aanpassen in deze smoothie. Bij gebrek aan diepvriesfruit heb ik ook wel extra fruit uit de fruitschaal gepakt. Bijvoorbeeld 2 appels, een peer en een vleugje kaneel. Of 2 kiwis en een grote sinaasappel. En in het recept uit het boek gaat er ook nog wat yoghurt door heen.

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *