Recepten

Mango perzik smoothie

Een heerlijke zoete mango perzik smoothie om de dag mee te starten, zoals wij dat deden. Of als tussendoortje. Mango, wat een heerlijke vrucht. Mango is in de supermarkt vaak een dure vrucht. Wij kopen ze daarom op de markt. Waar je soms twee of drie mango’s hebt voor de supermarktprijs. Aan de schil van de mango kun je niet ontdekken of deze rijp is. Er zijn zoveel verschillende soorten mango’s, met hun eigen kleur schil; groene, groen-geel, oranje, rode en zelfs bijna paarse. Wil je weten of de mango rijp is dan kun je hem beter besnuffelen. Een rijpe mango ruikt sterk. Een bijna rijpe mango begint net zijn geur te verspreiden. Je kunt natuurlijk ook even voelen. Niet knijpen in mango’s, ze zijn kwetsbaar en je beschadigt al snel het vruchtvlees. Wanneer je voelt en de mango veert een beetje mee is deze bijna rijp. Leg een bijna rijpe mango niet in de koelkast, want dan is de kans groot dat de mango niet verder na rijpt. Leg hem op de fruitschaal en geef hem tussen de 1 Ć  3 dagen. Is de mango na 3 dagen nog niet rijp dan gebeurd dit ook niet meer. De mango is dan te vroeg geoogst. Heb je een rijpe mango gekocht gebruik hem dan snel want anders verliest hij zijn smaak. Na al het besnuffelen en betasten van de mango ga je natuurlijk voor de perfecte smaak!

vers fruit voor mango perzik smoothie2 perziken
1 mango
1 sinaasappel of 120 ml sinaasappelsap
120 ml melk of een half groot glas en evt meer toevoegen wanneer de smoothie dik blijft

Schil het fruit en snijdt het in stukken, doe het in de blender. Bij de sinaasappel is het handig om deze in stukken te snijden omdat je op deze manier ook goed kunt zien of er pitten in zitten. Doe de blender aan en zorg dat het een gladde substantie wordt. Nog even op de smootiestand en de smoothie is klaar. Je kunt er voor kiezen om bevroren mango stukjes te gebruiken, dan heb je direct een koude smoothie. Persoonlijk vind ik dat het bevroren fruit minder sterk van smaak is. Je kunt ook altijd kiezen voor wat ijsklontjes, mits je blender dit aan kan.

Wat ook lekker is om alleen verse mango en ijsklontjes in de blender te doen. Verse vruchten sap, ontzettend veel gedronken tijdens onze reis door Indonesiƫ en dan vooral mango. Daar groeien ze aan de bomen. De verse mango sap was dan ook overal te krijgen daar.

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *