Recepten

Met een smakelijke pesto maaltijdsalade het nieuwe jaar in!

Vandaag heeft Chowie een gastblogger. Dan ga ik eens een recept van eigen site proberen. Alle recepten die ik zelf met jullie deel heb ik van te voren al geprobeerd. Sommige recepten halen het niet, omdat ik dan simpelweg niet tevreden ben. Alleen wat ik echt lekker vind haalt het tot op de site. Nu ga ik blind vertrouwen op onze gastblogger en binnenkort deze maaltijdsalade maken.

Mocht je ook eens een gastblog willen schrijven of wil je dat ik een blog schrijf waar ik jou recept in verwerk? Neem dan contact met mij of via het contact formulier.

Pesto Maaltijdsalade

Overheerlijke maaltijd voor 4!

Benodigd:

  • 250 gram mini tagliatelle
  • 200gr. Kipfilet
  • kipkruiden
  • Kastanje champignons
  • Handje vol notenmix (hazelnoot – walnoot – cashewnoten – geblancheerde amandelen) verkrijgbaar bij Lidl in mix verpakking.
  • Verse groene pesto 5 eetlepels
  • Halve broccoli
  • 100 tot 150gr. gemengde rucola mix
  • Geraspte oude kaas
  • Olijfolie

We hadden de kerstdagen achter de rug. Over het algemeen eet je dan stiekem gewoon te veel. We waren dan ook op zoek naar een lekkere, smaakvolle luchtige maaltijd. Gewoon net even anders dan anders. Het idee kwam om een pasta salade te maken. Verschillende recepten bekeken, maar bij geen een hadden we dat ‘watertanden gevoel’. Dus verschillende recepten doorgelezen. En toen fantaseren wat zou daar lekker bij zou smaken. De opgesomde ingrediënten leken ons wel wat. We begonnen met koken.

Kipfilet in blokjes snijden kruiden met de kipkruiden, 5 minuten laten staan. Tagliatelle koken volgens bereidingswijze van de verpakking ca. 8 minuten. De broccoli in kleine stukjes (roosjes) koken maximaal 5 minuten (niet boter gaar!!!). Vervolgens de blokjes kipfilet bakken. Zodra de kipfilet klaar is doe je deze in een schaal. Vervolgens de kastanje champignons in partjes snijden en deze een paar minuutjes bakken in beetje olijfolie. De champignons kunnen bij de kip. Zodra de broccoli klaar is kan deze ook bij de kip en champignons. Als de tagliatelle klaar is giet je deze af in een vergiet en spoel je deze af met koud water. Vervolgens doe je er een klein beetje olijfolie bij, zodat deze niet aan elkaar gaat plakken. Mix de tagliatelle door de kip, champignons en broccoli. Voeg hier de pesto en de sla aan toe. Hak de notenmix in kleine stukjes en voeg deze ook toe.

Maaltijd klaar! Benieuwd naar de smaak. Het resultaat zag er super uit en zo smaakte het ook. Een overheerlijke maaltijd vol van smaak, echt een aanrader. Het geheel kan prima lauw/warm opgediend worden.

Alvast eetsmakelijk!

Groetjes,

Miranda de Haan

Tip: voeg als garnering wat (extra) oude kaas toe nadat je hebt opgeschept!
Extra tip: het is prettig wanneer je gasten krijgt dat je deze maaltijd al klaar hebt. Het is namelijk ook heerlijk om het koud te serveren!

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *