Moestuin

Mijn moestuin bijbel

Ik ben een boekenwurm en ik wil graag weten. Tegelijkertijd leer ik door te doen en te ervaren. Dat is natuurlijk voor iedereen zo. Ik bedoel alleen de impulsieve variant. Zoals vorig jaar op de moestuin. Ik deed gewoon maar wat. Trek een geultje met mijn vinger, strooi er wat zaad, geultje dicht en afwachten maar. En aan het einde van het seizoen was ik niet ontevreden. Voor mijn verjaardag, in juni, kocht ik van wat verjaringsgeld het boek De moestuin van Mme Zsazsa. Het is nu mijn moestuinbijbel. Iedere avond lees ik een stuk of herlees ik wat ik eerder las. Ik probeer als een spons alle informatie op te zuigen en vind het ontzettend interessant. Haar manier van tuinieren staat me ontzettend aan, zo natuurlijk mogelijk. Het boek is heel compleet, over grondsoorten, composten, zaaien, mulchen, afleiden van insecten, gieren maken, zaden inwinnen. En als kers op de taart is het boek opgedeeld in twee stukken. Het ene deel met alle informatie om de groenten zelf te kweken. Het andere deel vol met recepten om van je gekweekte groenten te maken. Jullie zien me nu een vreugdedansje doen hรจ ๐Ÿ˜€

20150221_114015

In het boek wordt gewerkt met groentefiches. Je kunt ze zelf invullen of overnemen wat er in het boek staat. Want daar vind je voor heel veel groentesoorten al ingevulde groentefiches. Als je er dan een boekje van maakt dan kun je dit meenemen naar de moestuin. Je hebt dan overzichtelijk alle informatie die je nodig hebt. Over hoeveel bemesting nodig is of juist op wat voor plantafstand je uitplant. Of je kijkt gauw of je misschien nog wat kan zaaien en of dit dan in potjes moet of juist in een zaaibed of misschien gewoon in de volle grond. Hoe handig is dat. En nu wederom de kers op de taart, jullie kunnen ze ook downloaden en invullen. Daar hoef je het boek niet voor te hebben, alhoewel ik het boek wel ontzettend aanraad ๐Ÿ˜€ Je vindt daar ook nog een hele handige moestuinkalender, waar per maand beschreven staat wat je kunt doen, zaaien of lekker eten.

20150221_114116

Wij zaaiden wat kleine moestuintjes van de supermarkt, wortel, tomaat en sla. En we zaaiden vast wat bloementjes. Wat eigenlijk nog te vroeg is. Maar we konden het niet laten. En het staat altijd zo gezellig als het huisje helemaal vol is. We zien wel hoe snel het gaat en hoe het komt.

 

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *