Recepten

Omelet met champignons

Nu de schaduw in de tuin is, is het tijd om mijn blog te gaan schrijven. We hebben vanmiddag heerlijk geluncht met een omelet met champignons en een salade uit eigen tuin. Ik heb veel rucola te oogsten, beetje enthousiast geweest met zaaien. En ook de veldsla laat zich nu plukken. Een omelet heeft alles te maken met geduld. Dat heb ik niet… Dat is waarom ik eigenlijk altijd een salade maak bij een omelet, geeft me iets te doen tijdens het wachten.

kaas en champignons eerste omeletVoor de omelet met champignons:
Een paar champignons
2 eieren
paar plakjes kaas
tijm
peper
olijfolie
evt zout
peterselie en bieslook, het liefst vers om mee te garneren.

voorbereidingen salade en tweede omeletVoor de sla:
Handjevol veldsla
Paar blaadjes rucola
3 radijses
4 tomaatjes
Stuk komkommer
Augurkje
balsamico salade dressing
Peper en kruiden zout.

Eerst snijd je de champignons in plakjes en ter voorbereiding snijd je ook al wat plakjes kaas. Doe wat olijfolie in de pan en laat dit warm worden. Champignons erin en wat tijm en peper toevoegen. Roer het door elkaar. Breek de eieren in een kommetje en kluts ze goed door elkaar. Wanneer de champignons goed doorbakken zijn, zorg je dat ze mooi verdeeld in de pan liggen. Dan schenk je het geklutste ei eroverheen en zet je het vuur zacht.

Nu is het tijd om te wachten. Deze tijd gebruiken we dus om de salade te maken. Was de sla en leg dit op het bord. Snijd de rauwkost en leg dit erbij. Ondertussen houd je de omelet in de gaten, wanneer je ziet dat de bovenkant ‘hard’ begint te worden, beleg je één helft van de omelet met kaas. Met ‘hard’ worden bedoel ik dat het niet langer vloeibaar is. Met een spatel ga je aan één kant onder de omelet en vouw je deze dubbel. Nu laat je de omelet nog even in de pan zodat de kaas goed kan smelten. Dan heb je tijd om de salade af te maken. Als je alle rauwkost toegevoegd hebt, schud je de balsamico salade dressing en schenk je wat over de salade. Beetje peper en wat kruiden zout. Nu kun je de omelet op het bord schuiven en garneer je deze met vers geknipte peterselie en bieslook.

Als je met zijn tweeën luncht kun je de eerste omelet wanneer deze klaar is op een bord leggen. Wanneer de tweede omelet dubbelgevouwen is leg je de eerste erbij in de pan. Zo warmt deze goed door en kan bij de twee omelet de kaas nog smelten. Als de omelet een beetje bol gaat staan door de gesmolten kaas dan is die perfect!

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *