Recepten

Paksoi stamppot

Nu de wind om het huis waait, de regen tegen het raam klettert… Is het eigenlijk wel stamppotweer. Deze stamppot kwam uit moeders keuken. Paksoi stampot, een stamppot met een oosters tintje!

1 paksoi
800 gram aardappelen
1 ui
300 gram gehakt
1 tl sambal
250 gram kastanje champignons
100 ml melk
100 gram ongezoute pinda’s
zout en peper naar smaak

Kook de aardappelen en maak er met de melk purree van. Dit kan evt ook met wat kookvocht, dan kun je de melk achterwege laten. Doe het gehakt in de pan. Voeg de sambal toe en bak het rul. Pel en snipper de ui, voeg deze toe. Snijdt de champignons in vieren en bak deze mee. Voeg zout en peper naar smaak toe. Roer dit mengsel door de aardappelpuree.

Was de paksoi. Snijdt het wit in kleine stukjes en het groen in smalle reepjes. Doe wat olie in de pan en wok de paksoi in ongeveer drie minuten gaar. Eerst het witte en later het groene toevoegen. Het groene van de paksoi heeft maar heel weinig tijd nodig om gaar te worden. Door het later toe te voegen blijft het nog knapperig. Roer de paksoi door de aardappelpuree. Rooster in een koekenpan de pinda’s. Schep de stamppot op het bord en garneer met de geroosterde pinda’s.

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *