Recepten

Pastasalade

Heerlijk dit zomerse weer. Dochterlief deed gistermiddag in de hitte boven een grote slaap. Wie had dat nou gedacht. Onze tweejarige heeft al een tijd besloten dat middagslaapjes er zijn om over te slaan. Maar gister gaf ze toe en sliep ze daar in onze privé sauna. Een verfrissende duik kon geen kwaad besloot ik. We nodigden papa ook uit om bij de plas te komen. Nog even lekker plonsen. Terwijl dochterlief sliep ben ik de keuken ingedoken om alvast wat te eten voor te bereiden. Zodat we met hongerige buikjes thuis konden komen en vrijwel direct zouden kunnen eten. Een pastasalade is dan ideaal. Daar kon ik dan mooi de eerste oogst boontjes en courgettes in verwerken. Let op de pastasalade gaat 1 uur de koelkast in zodat de dressing lekker zijn smaak kan afgeven. Handig is dat je de pastasalade al van te voren klaar kan maken, alhoewel de finishing touch op het laatste moment is.

courgettes uit eigen tuin300 gram grote macaronis biologisch
4 el olijfolie (extra vergine)
1,5 el witte wijnazijn
1 teentje knoflook
2 kleine courgettes
4 à 5 worteltjes
100 gram sperziebonen
1 bakje kleine tomaatjes
1 blikje grote witte bonen
200 gram salami worst in blokjes gesneden
Handjevol basilicum blaadjes
1 bol mozzarella
vers gemalen peper

boontjes uit eigen tuinKook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet een steelpannetje op met water, hier zul je de courgette en de boontje in gaan koken. Maak een dressing door de olijfolie en de witte wijnazijn samen te voegen in een schaaltje. Pers daar een teentje knoflook in uit. Snijdt de courgette in blokjes en kook gaar in het hete water. Punt ondertussen de boontjes. Als de courgette gaar gekookt is kun je deze koud spoelen onder de kraan in een vergiet. Dat zul je vaker doen in dit recept omdat het een koude pastasalade is. Kook vervolgens de boontjes gaar en laat ook deze afkoelen onder de kraan. Verzamel alles wat klaar is in een grote schaal. Schil de worteltjes en rasp deze in de schaal. Laat de grote witte bonen even uitlekken en spoel deze schoon, voeg toe in de schaal. Snijd de tomaatjes doormidden en doe ze in de schaal. Vergeet de pasta niet, als deze gaar gekookt is kun je ook de pasta koud spoelen en in de schaal doen. De salami snijd je in kleine blokjes en kan dan ook in de schaal. Schenk de dressing over de pastasalade en hussel alles door elkaar. Zet de pastasalade een uur in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken.

Pluk een handjevol basilicumblaadjes en snijd deze in reepjes. Snijd de mozzarella in blokjes en voeg beiden toe bij de salade. Nu alleen nog wat vers gemalen peper om de salade op smaak te maken. Het is genoeg voor vier personen. Of voor twee personen en dan allebei de volgende dag nog een heerlijke lunch voor mee naar het werk.

 

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *