Drie gezellige peren trof ik in de fruittas. Geen idee wat voor soort dit is. Het lijkt op een appel qua kleuren, geel-groenig met rode vlek, heeft toch duidelijk de vorm van een peer. Ik legde ze op de fruitschaal en dacht gelijk aan muffins. Uiteindelijk lagen ze zo lang op de fruitschaal, dat muffins zeker een goed idee was. Wanneer fruit lang ligt gebruik ik het graag voor smoothies of juist in warm eten of baksels. Dochterlief helpt graag een handje. Ook haar zie ik ondertussen altijd koken, in de tuin, bij haar keukentje, in de zandbak, alles leent zich ervoor. En al lopend door de tuin roept ze dan bijvoorbeeld een pannenkoekenrecept. Meel… Melk… Eien… Roeren, roeren, roeren! Vandaag kon ze ook roeren en natuurlijk snoepen. Want een goede kok proeft altijd even natuurlijk 😉
Drie peren
200 gram boter
100 gram bruine basterd suiker
2 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd.
2 theelepels kaneelpoeder
Halve citroen gewassen en dan geraspt.
Bekleed de muffin vormen met bakpapier, zowel de bodem als de zijkanten. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de peren, snijd ze in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakjes. Het perenkontje is vaak wat breder, dat stuk kun je eerst nogmaals doormidden snijden en dan in plakjes snijden. Anders zijn de stukken peer erg groot. De boter laten smelten in een pannetje en roer daar de suiker doorheen. Haal de pan van het vuur. Klop de eieren los en voeg deze met het zelfrijzende bakmeel toe aan het boter/suikermengsel. Roer dan het kaneel, de perenstukjes en het citroenrasp er door. Schep het beslag in de met bakpapier beklede vormen. Bak de muffins in 30 minuten. Laat ze eerst 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal ze eruit en zet ze op een rooster om alsnog 20 minuten af te koelen.
En zoals dochterlief dan zegt, lekker smikkelen!
wat een leuke website en recepten. Super, complimenten en we gaan het natuurlijk ook proeven 🙂 ?
Liefs Age en Yo en SUCCES!!!!!!!!!!