Recepten

Picknicken

Dochterlief doe je geen groter plezier dan picknicken. Bij picknicken denk ik al snel groots, salades, sandwiches, vers fruit, lekkere wraps. Tegenwoordig maak ik het mezelf makkelijk en picknicken we regelmatig. Vandaag zelfs twee keer. Met het ontbijt en met de lunch. Ik kijk wat we in huis hebben en maak daarmee in een handomdraai wat klaar. Dochterlief is snel tevreden. Haar gaat het meer om eten op een kleedje buiten dan wat we eten. Zo aten we vanocGroene olijf tapenadehtend aardbeienbroodjes en dronken we muntthee met honing. Met de lunch hadden we broodjes met zelfgemaakte aardbeien rode bessen jam, gele paprika (omdat geel en oranje knabbel favoriet zijn) en tomaatjes in balsamico dressing met wat verse basilicum dressing peper en zout. We hadden een groene olijven tapenade uit de winkel en die aten we met volkoren soepstengels. We dronken water met een smaakje. Ik sneed een citroen door midden en kneep hem licht uit boven de kan met water. Dezelfde halve citroen sneed ik in plakjes en nogmaals door de midden. Ik deed twee grote stengels verse munt in de kan. Deze zette ik ’s ochtends al in de koelkast, zodat hij met lunch goed op smaak was. Na de lunch was de kan half leeg en vulde ik de kan bij en zette hem terug in de koelkast. Nu drink ik nog steeds water met een smaakje. Omdat het zo heerlijk verfrissend is.

gele paprikatomaatjes met balsamico dressing en basilicum

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *