Recepten

Rabarber

rabarber in eigen moestuinVorig jaar kreeg ik steeds rabarber aangeboden… Eerlijk gezegd wist ik niet precies hoe ik het klaar moest maken en heb ik steeds beleefd geweigerd op het aanbod. Dit jaar kreeg ik rabarberstekjes aangeboden. Die heb ik enthousiast aangenomen en direct in de tuin geplant. We hebben er een speciaal hoekje voor gemaakt. Of eigenlijk een hoekje benut waar nog geen tegel lag. Met een beetje aanpassingen staan ze daar nu in de vaste grond. Nu kreeg ik deze week rabarber en vond ik dat het afgelopen moest zijn met het excuus dat ik niet weet hoe ik het klaar moet maken. Zo geschied, ik belde mijn moeder en ik maakte het klaar. En het is zo simpel! Vandaag het basisrecept. Omdat het nu rabarberseizoen is en omdat ik nu ja ga zeggen wanneer ik rabarber aangeboden krijg, zullen er meer rabarber recepten gaan volgen.

750 gram rabarber
50 gram suiker

Snijd de rabarber in kleine stukjes. Doe het in de pan. Ze op het kleinste pitje van het gasstel en en vlammetje laag. Nu de deksel op de pan en af en toe door roeren. Door het verwarmen komt er vocht uit de rabarber vrij en ook door de stoom die in de pan vrij komt. Dit is genoeg om de rabarber te laten koken. Het heeft even tijd nodig, geen paniek wanneer en niet direct iets gebeurd. Als de rabarber gekookt is en alle stukjes zijn geworden tot moes, zet je de vlam uit. Als de rabarber lauw is roer je de suiker er door heen. Niet alles tegelijk, want het is zo afhankelijk van je eigen smaak hoeveel suiker je wil toevoegen. Roeren en proeven tot het voor jou op smaak is.

rabarber in griekse yoghurt lekker als toetje of als ontbijt met muesliWij hebben het vanavond als toetje gegeten, met Griekse yoghurt. Een schep Griekse yoghurt en een schep rabarber. Heerlijk. Dat is ook lekker als ontbijt en dan kun je er bijvoorbeeld nog muesli aan toevoegen.

Als je het ook als toetje wil eten, is het handig dat je de rabarber eerst opzet en vervolgens je avondmaaltijd gaat koken. Zeer waarschijnlijk is je rabarber klaar wanneer de rest ook klaar is. Tijdens het eten wordt de rabarber dan lauw en wanneer je aan het toetje wil beginnen kun je dan de suiker er door roeren. Ik vond het zelf een plezierige timing. Als je dan gasten hebt, heb je makkelijk een bijzonder toetje.

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *