Recepten

Roerbakken met krieltjes

Op werkdagen is het voor ons een valkuil om geen zin meer te hebben in koken. Dan hebben we trek, moeten we nog naar de supermarkt en ook nog bedenken wat we eigenlijk willen eten. Soms zitten we op het randje van eten bestellen. Omdat daar weinig gezonde opties in zijn, vertrek ik toch met de boodschappentas naar de supermarkt. Zo liep ik ook vandaag in de supermarkt, zonder plan met een zakje krieltjes in mijn handen. Beetje puzzelen in mijn hoofd wat lekker zou zijn om te combineren en zo ontstond er op de groenteafdeling een recept om te roerbakken met krieltjes. De hoeveelheden zijn voor ongeveer 4 personensperziebonen en krieltjes voor in de roerbak.

500 gram ongekookte krieltjes
300 gram sperziebonen
1 paprika
1 doosje champignons
olijfolie
Peper en zout naar smaak
Italiaanse kruiden.
Toscaanse worstjes met mozzarella

De Toscaanse runderworstjes had ik nog niet eerder gezien. Eerlijk gezegd denk ik dat het niet uit maakt wat voor worstjes je gebruikt. Voor een vegetarische variant kun je er voor kiezen om de worstjes te vervangen door vegastukjes of achterwege te laten. Kies je voor vegastukjes zul je wat meer olijfolie en kruiden gebruiken om het op smaak te brengen.champignons en paprikas voor in de roerbak

Snijdt de krieltjes in kwarten. Punt de sperziebonen en snijdt ze in stukjes. Kook de krieltjes en boontjes samen in één pan. Ondertussen kun je de paprika in stukken snijden en de champignons in kwarten. Snijdt de worstjes in plakjes. Doe wat olijfolie in de pan en laat dit warm worden. Eerst bak je de worstjes en dan voeg je de champignons en paprika toe. Doe peper, zout en wat italiaanse kruiden naar smaak in de pan. Als de krieltjes en sperziebonen gaar zijn giet je deze af. Wanneer de champignons en paprika bijna gaar zijn, gaan ook de krieltjes en boontjes in de pan. Dit roerbak je door elkaar en dan is het klaar.

Eet smakelijk!

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *