Recepten

Salade in de Rosti Mepal lunchbox elipse

De hele week ben ik al op stap met de lunhbox van Rosti Mepal. Wat me vooral opvalt is dat de lunchbox de aandacht trekt. Iedere keer wanneer hij op tafel verschijnt krijg ik er een compliment over. Ik schuif dan het elastiek eraf en dan komt het moment. Ik probeer met een glimlach de lunchbox te openen. Hij sluit goed, vacuüm af. Open krijgen is soms een beetje een struggle. De glimlach verdwijnt en met gespannen gezichten kijkt men mij aan. Het lukt wel hoor zeg ik met een verbeten gezicht. En daar gaat de trommel open. Iedereen kijkt met interesse in de lunchbox, groene sla en een ei. Als ik dan de bovenste deksel open doe ziet men de gezellig gekleurde verzameling van ingrediënten voor in mijn sla. Ik ben erg tevreden met de lunchbox. Door de dressing en ‘natte’ producten apart van de sla te kunnen bewaren, blijft alles lekker vers en knapperig. De lunchbox kan ook in de magnetron, zonder de bovenste deksel. Dit geeft nog meer mogelijkheden. Bijvoorbeeld een restje pasta met rode saus en bovenin verse basilicum.

6 grote slabladen (ijsbergsla)
Uit de achtertuin haalde ik nog wat verse rucola, snijbiet en peterselie
4 cherry tomaatjes
10 cm komkommer
1 ei
1/4 paprika
1 augurk
balsamico saladedressing
peper en zout

salade in de lunchbox van Rosti Mepal

Kook een ei en laat het goed afkoelen. Was de slabladen, snij ze in reepjes en doe ze een rondje door de slacentrifuge. Snij de tomaten door de helft. Snij de komkommer in plakken en vervolgens in kwarten. Snij de paprika in grote blokken. Snij de augurk door de helft en dan in brede repen. In de Rosti Mepal lunchbox kun je de sla onder in de trommel bewaren, leg daar het gekookte ei bij in. Doe dan de tussenlaag op de trommel en leg daar de tomaatjes, komkommer, augurk, paprika in. Vul het kleine bakje met wat salade dressing en een beetje peper en zout naar smaak. Wanneer het lunchtijd is gooi je alles bij elkaar in en kun je eten. Nog wel even je eitje pellen natuurlijk.

Voor de give away is er een lunchbox to go elipse in de kleur Eos Lime. Als je de lunchbox graag wil winnen, laat dan een reactie achter onder dit bericht. Aanstaande woensdag, 29 oktober, laat ik ’s avonds weten wie de winnaar is.

Misschien ook iets voor jou?

10 Reacties

 1. Marijke zegt:

  OMG! Dit is precies wat ik zoek om mijn salade mee te nemen naar werk en wist niet van het bestaan af. Als ik er ook nog eens eentje zou winnen ……zou dat gewoon, de kers op mijn eh salade zijn 🙂

 2. filize zegt:

  Klinkt goed!!! Wil hem graag winnen 🙂

 3. Linda zegt:

  Wauw! Super handig ja, ik heb al vaak gedacht om een salade als lunch mee te nemen naar het werk, maarja.. De salade blijft niet altijd lekker als er dessing etc door heen gaat.. Dilemma dus…. Maar dit is echt een uitkomst

 4. Dát is inderdaad handig!
  Geen werkende vrouw hier, maar wel regelmatig op stap met dochterlief. Dan is zoiets ook handig, voor een lunch ergens in de buitenlucht of waar ik dan ook maar ben. Fruit, nootjes, dipsaus voor de soepstengels… ik zie mogelijkheden 😉

 5. Miranda zegt:

  Elke donderdag studeer ik op de NHL. Geen avondmaal voor mij maar gewoon een broodje…. Wat zou het toch heerlijk zijn dat ik op deze manier een salade kan maken die lekker blijft en makkelijk mee te nemen is! Ik ga duimen……..

 6. Floor zegt:

  Ik neem bijna iedere dag een salade mee naar mijn werk. Van brood kreeg ik altijd veel sneller weer trek. Salade werkt beter voor mij maar blijft in mijn witte bakje van de afhaalchinees niet zo lekker knapperig. Ik zou ook heel graag de blits willen maken met deze mooie bak! En het zou een leuk verjaardagskadootje voor mezelf zijn

 7. Bonnie van Bogerijen zegt:

  Klinkt erg goed! Lijkt me heerlijk om salade mee te kunnen nemen! Erg gezond en lekker! Zo’n trommel lijkt me daarom erg handig!

 8. Lysbeth zegt:

  Joehoe.. Ik heb je demonstratie met open vallende mond aanschouwd dit weekend. En ik dacht: hoeveel verrassing kan men aan in 1 doos? Een ware vreugd, jouw presentatie en natuurlijk de doos, het lijkt mij de droom van iedere chowie kauwer. Ben benieuwd of ik via jou het gratis en vrijblijvende genot van De Rösti Mepal mag ervaren.

 9. Elise zegt:

  Ik zou hem graag willen winnen… Gaat me helpen met m’n dieet 😉

 10. Foekje zegt:

  Tja……….

  Na jouw schitterende demo wil

  IK

  DIE DOOS !!!!!!!!!!!!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *