Recepten

Vormen croutons in je soep

Er zijn van die dagen dat je mij het beste alleen in de keuken kan zetten. Dat zijn de uitzonderingen. Want ik vind het heel gezellig om samen te koken. En bijzonder gezellig wanneer dit met mijn dochter is. Als van jongs af aan is ze bij mij in de keuken te vinden. Vanaf het moment dat ze enigszins kon zitten zat ze op het aanrechtblad in zo’n klein stoeltje. Dan gaf ik haar de groente die aan het snijden was om te ontdekken. En naar mate ze ouder werd kon ze natuurlijk steeds meer doen. Nu is ze dol op koekjes bakken, heeft ze laatst voor het eerst hamburgers gemaakt (binnenkort haar recept!) en helpt ze regelmatig ’s ochtends met de smoothies.

Met de kerst hebben we sterren croutons gemaakt voor in de soep. Croutons kun je goed maken van oud brood. Door uitsteek vormen te gebruiken kun je zo heel eenvoudig je soep versieren. Hoe leuk is dat?

sterren

Vormen croutons van oud brood

plakjes oud brood (het makkelijkst zou vierkant brood zijn, daar haal je het meeste uit)
uitsteek vormen (koekjesvormen)boter
evt kruiden

Verwarm de oven voor op de gril stand. Haal de bakplaat eruit en leg daar een vel bakpapier op. Kies samen met het kind wat leuke vormen uit. Hartjes, sterren, rondjes, etc. Leg een plakje brood voor het kind neer en druk hier de vormen uit. Besmeer de vormen met boter. Eventueel kun je er wat kruiden op doen. Leg de vormen op de bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven. Houd het een beetje in de gaten. Het kan best snel gaan. In ongeveer 3 minuten kunnen ze al wel klaar zijn. Laat de croutons afkoelen. Je kunt de croutons in de soep serveren, de krokante kant naar boven. Of je serveert de croutons naast de soep zodat iedereen ze er zelf in kan doen.

soep-met-sterrenHier drijven de croutons op een pittige pompoen soep. Daar komt het recept binnenkort van 🙂

 

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *