Recepten

Salsa rossa

In de categorie schud uit je mouw recepten, hebben we vandaag een rode pasta saus. Of te wel, salsa rossa. Klinkt toch leuker 😀 Het is één van mijn standaard recepten waar ik nooit over hoef na te denken. Eerlijk gezegd is de saus nooit helemaal hetzelfde, wordt gemaakt met wat er voor handen is. In de zomer oogst ik soms een klein beetje boontjes van de tuin die ik erbij door doe. Of in de vegetarische variant vind ik het ook heel lekker om broccoliroosjes klein te snijden en er door te doen. Wordt de saus wat voller en voedzamer van. Dat restje wortels of die ene stengel bleekselderij, kunnen er ook prima door. De basis is altijd ui, knoflook, tomatenblokjes of tomatensaus, worcestershire sauce en peper. Andere kruiden die ik wel eens toevoeg zijn tijm of gedroogde basilicum. Dit recept leent zich ook heel goed op de camping. En alhoewel we nog helemaal niet in dat seizoen zitten, heb ik er al wel weer zin in 😀

Rode  pastasaus

Een blok gerookte spek
1 rode paprika
1 courgette
1 bakje champignons
1 ui
1 of 2 teentjes knoflook
Tomantenblokjes uit een pakje
Peper en zout
Worcestershire sauce
Olijfolie
Een pastasoort als penne of fusilli, wat je maar lekker vindt 😉 en gemiddeld zo’n 100 gram per persoon.

Allereerst wil ik even vermelden dat niet het gehele blok spek door dit recept gaat. Naar smaakverhouding kun je er zelf spek door heen snijden. Je kunt het ook heel goed achterwege laten en dan is het een heerlijke vegetarische rode pastasaus.

Zet een pan met water op voor de pasta en kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing. Zet een hapjespan met wat olie op het vuur. Snij een uitje fijn en doe deze in de pan. Hak de teentjes knoflook fijn en doe deze bij de pan in. Snij het spek fijn en doe dit erbij. Kruid alvast met peper en voor de vegetariërs evt wat zout. Snij de paprika, de courgette en als laatste de champignons. Iedere keer als je iets klaar gesneden hebt gaat het de pan in. Roerbak het lekker door en blus het dan af met wat worcestershire saus. Gewoon flink wat uit de fles schudden. Roerbak het weer even door en dan doe je als laatste de tomatenblokjes erbij. Voeg niet alles in één keer toe, eerst eens het halve pakje en kijk dan hoe je saus wordt. Laat het goed warm worden en de saus is klaar. Hopelijk de pasta ook, dan kun je aan tafel. Lekker met wat geraspte kaas. 😀

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *