Recepten

Saucijzen met dat vleugje extra

Als je eens anders wil dan anders, heb je soms net dat kleine beetje nodig wat het verschil maakt. Dit hoeft niet moeilijk te zijn. Helemaal niet juist. Het is vaak een kwestie van durven. Vaak ben je te bang (uitspraak en motto van een gedurfd persoon in mijn leven). In de keuken ben ik ook met regelmaat te voorzichtig. Want stel dat het mislukt, zonde van al het eten wat je in de pan hebt. Met al het uitproberen van gerechten, het ontwikkelen van recepten afgelopen jaar. Is het me drie keer gebeurd dat het mislukte. De andijviesmoothie, te bitter. Aardbeien-rabarbercrumble, te zompig al was de smaak er niet minder om. Witlofsoep, te bitter. Ik schoot ook nog een aantal keer uit met de cayennepeper, voorzichtigheid geboden snel te pittig voor ons.

Gisteravond besloot ik een uitje te snipperen en het restje champignons bij de saucijzen in de pan te doen. Met wat kruiden werd dit een heerlijke toevoeging. Net dat ene kleine beetje wat het verschil maakt.

Saucijzen met ui en champignons

3 saucijzen
1 ui
Peper
Handjevol champignons
Dragon

Bak de saucijzen rond om aan zodat ze mooi bruin kleuren. Snipper een ui en doe deze rondom de saucijzen in de pan. Sluit de koekenpan af met een deksel. Snijd de champignons in kwarten en voeg deze toe. Strooi wat dragon over de gehele inhoud van de pan, hetzelfde geld voor de peper. Roer zo nu en dan door de pan, voorkom dat het ui-champignon mengsel aan bakt. Zet anders het vuur zacht en laat het vlees zo gaar sudderen. Het ui-champignon mengsel zal bruin kleuren en flink inslinken. Niet schrikken, dat hoort. Als het maar niet aanbakt. Serveer de saucijzen met wat ui-champignon mengsel.

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *