Recepten

Smoothie met galia meloen

De laatste tijd merk ik dat ik op een soort van automatische piloot smoothies maak. Banaan, melk, diepvriesfruit en hup de blender aan. Tijd om de automatische piloot te stoppen. Tijd voor iets anders. Ik sta bij de fruitschaal twijfelend van de ene meloen naar de andere te kijken. Galia of watermeloen, wat zal ik doen? Die bananen moeten sowieso op. Ik hak de knoop door en besluit dat de galia meloen een ritje in de blender gaat maken. Tijd voor een smoothie met galia meloen.

Een halve galia meloen
Een half bakje kwark (250gram)
Twee bananen
Eventueel wat extra water.

Snijdt de galia meloen door midden en verwijder de zaadlijsten. Verwijder de schil en doe de galia meloen in blokjes in de blender. Tijdens het snijden van de meloen komt er sap vrij, dit heb ik iedere keer bij de blender in gegoten. Voeg twee bananen toe en de kwark. Zet de blender aan en laat het fruit blenden tot een heerlijke smootie.

De andere helft van de meloen heb ik ook direct gesneden. En in een kommetje gedaan. Met de smoothie erbij heb je dan een lekker ontbijt. Ik vond zelf de banaan smaak overheersend. De volgende keer ga ik deze smoothie maken met één banaan. Nu schreeuwden er twee bananen drink me op, daar heb ik gehoor aan gegeven.

Misschien ook iets voor jou?

2 Reacties

  1. Marijke zegt:

    Echt heerlijk! Ga er ook ijsjes van maken

    1. Cho Wie zegt:

      Goed idee om er ook ijsjes van te maken, dat zal vast ook heel lekker zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *