Spaghetti met tomaten

Vrijdag is voor mij vaak een drukke werkdag. Ik begin ’s middags met de training ‘Aandacht werkt!’. Daarna geef ik kinderyoga. Dan is het tijd om naar huis te snellen. Een hapje te eten, om vervolgens zelf de yogamat op te gaan. Man en dochter eten niet altijd thuis op deze avonden. Meestal kook ik tussen de middag wat uitgebreider zodat ik ’s avonds een smoothie of een soepje kan maken. Dit keer maakte ik tussen de middag deze spaghetti met tomaten. Ik kiende het zo uit dat ik er ’s avonds opnieuw van kon eten. Dan is het slechts opwarmen en dan kun je al eten.

Spaghetti met tomaten

  • Kaas om te raspen
  • Peper, zout
  • Italiaanse kruiden
  • Balsamico azijn
  • 300 gram spaghetti
  • 5 roma tomaten
  • Pijnboom pitten
  • Zonnebloempitten
  • Olijfolie
  • 2 sjalotten

Zet een pan met heet water op voor de spaghetti. Snipper de sjalotjes. Doe wat olijfolie in de hapjespan en fruit daar de sjalotjes in. Snij ondertussen de tomaten in partjes. Doe de spaghetti in de pan. Doe alle tomatenpartjes in één keer in de pan. Breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden. Roerbak het kort mee en blus dan af met een flinke scheut balsamicoazijn. Doe de deksel op de pan, het vuur lag en laat even sudderen. Zet een klein koekenpannetje op het vuur en bak de pitten daar kort tot ze bruinig zijn. Check even of het goed gaat met je tomaatjes. De spaghetti mag beetgaar, als het al zover is dan giet je af en gaat de spaghetti bij de tomaten in de pan. Roerbak alles lekker door elkaar en laat het nog een beetje sudderen tot de spaghetti gaar is. Rasp ondertussen wat kaas, parmezaanse is wel heel lekker. Geeft het gerecht wat meer pit. Een andere kaas is ook goed. Schep de spaghetti in de borden, doe er wat geraspte kaas en pitten overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *