Recepten

Speculaas Scones van Healthy Vega

Waren jullie vandaag ook bij de Sinterklaasintocht? Stonden jullie net als ons buiten te bibberen of zaten jullie lekker warm voor de televisie. Dochterlief was gekleed in een pietenpak met zelfs een pietenpruik met vlechten en strikjes. Twee zwarte wangetjes en lief zwaaiend met een vlaggetje, stal ze de show. Ze haalde behoorlijk wat pepernoten binnen. We spaarden ze op in haar capuchon en ondanks dat moesten we hard mee snoepen omdat we een overschot hadden.

Snoepen met Sinterklaas, maar dan zonder schuldgevoel? Pepernoten waar geen berg suiker in zit? Banketstaaf zonder ei? Het kan allemaal! Recepten site Healthy Vega lanceert haar eerste recepten e- boek boordevol heerlijke Sinterklaas lekkernijen. Geen geraffineerde suiker, veelal zonder gluten en zonder gebruik van boter, eieren of melk; volledig vegan dus. Maar vooral superlekker!Naast de recepten zelf vind je in het e-boek uitleg over suiker- en meelvervangers, handige tips en leuke weetjes over suikervrij bakken, en prachtige foto’s van alle recepten. Het e-boek bevat 36 pagina’s en is te koop voor € 6,95 via deze link.

Chowie heeft alvast één van de recepten uit het e-boek uitgeprobeerd. De Speculaas Scones. Het recept mag ik met jullie delen. Zo kunnen jullie ook alvast proeven hoe heerlijk deze scones zijn. Mocht het naar meer smaken, dan kun je natuurlijk altijd het boek kopen. Morgen zal ik nog een recept delen uit het boek, want dan gaan we pepernoten bakken!

Speculaas Scones foto van Healthy VegaDe Speculaas Scones gebakken door Healty Vega.

Voor 8 scones:

250 gram speltmeel
1 el bakpoeder
0,5 tl zout
1 tl speculaaskruiden
60 gram kokosolie
50 ml ahornsiroop
1 el vanille extract
60 ml heet water

Verwarm de oven op 170 graden. Meng in een kom het speltmeel, bakpoeder, zout en de speculaaskruiden. Voeg de gesmolten kokosolie, ahornsiroop en vanille extract toe en meng voorzichtig met een rubberen spatel. Voeg het hete water toe en meng (weer met de spatel). Schep met een lepel rondjes deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel de bovenkant van de scones met een beetje kokosolie voor ze de oven in gaan. Laat de scones in circa 15 minuten lichtbruin bakken met een knapperige buitenkant. Haal de scones wanneer ze klaar zijn uit de oven en giet er een klein beetje ahornsiroop overheen. Laat ze volledig afkoelen en smullen maar.

Lekker met abrikozenjam of sinaasappel marmelade!

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *