Recepten

Spiesjes op de BBQ

We hebben de eerste BBQ weer achter de rug. Ik vind het altijd een feestje. We zijn lekker weer bbq’ers. Dat het weer zo mooi is, is op zich al reden voor een feestje. Als er dan ook nog sprake is van goed gezelschap en lekker eten dan is het feest compleet. En laat het nu zo zijn dat je die laatste twee factoren zelf in de hand hebt 😉

Deze spiesjes werden gemaakt door mijn broer en schoonzusje. Ik stond ze per twee tegelijk op te eten… Ergens ging het Chowie belletje rinkelen, deze moet zeker uitgewerkt worden voor op de site. Spiesjes vind ik altijd heerlijk. Omdat je op deze manier gemakkelijk verschillende smaken kunt combineren.

Kip chorizo ananas spies

500 tot 600 gram kipfilet
1 chorizo worst
1 ananas
Satestokjes/ prikkers

Zet of leg de satestokjes in het water. Snij de kipfilet in blokjes. Naar wens kun je ze kruiden met kipkruiden. Het is niet perse nodig, omdat de chorizo ook smaak af geeft. Snij de chorizo in wat dikkere plakken en dan ieder plakje nog weer in kwarten. Je zou ook plakjes chorizo op de prikkertjes kun schuiven, echter heeft de praktijk uitgewezen dat ze dan snel vlam vatten… Haal de ananas uit de schil en snij hem in plakken en vervolgens stukjes. Nu is het tijd om alles te gaan rijgen. Schuif nu in willekeurige volgorde alle ingrediënten aan de stokjes. Of misschien wil je graag een patroontje rijgen, dit staat je natuurlijk helemaal vrij. Dan zijn de spiesjes klaar voor de BBQ. Let op, voor je het weet zijn ze verdwenen. 😉

Misschien ook iets voor jou?

1 Comment

  1. Jummie lekkere tip! Vrijdag bbq!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *