Recepten

Spitskool ovenschotel met sategehakt

Spitskool is voor mij zo’n typische groente die ik niet snel zelf koop. Toch zit hij met regelmaat in de groentetas en dan moet ik toch weer iets bedenken. Ik werd getipt op dit makkelijke recept. Voor een schotel voor 3 personen heb ik de volgende hoeveelheden aangehouden.

Spitskool ovenschotel met sategehakt1 spitskool
750 gram aardappelen gekookt en gestampt tot puree
250 gram gehakt
3 el satesauspasta
150 ml water
olijfolie
kaas

Zet de aardappelen op. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe wat olie in de pan en bak het gehakt rul. Voeg de satesauspasta en het water toe en warm alles goed door. Schep het gehaktmengsel uit de pan in de ovenschaal. Doe in dezelfde pan wat olie en roerbak hierin de spitskool, ongeveer zeven minuten. Schep de spitkool boven op het gehaktmengsel in de ovenschaal. Wanneer de aardappels gaar zijn stamp er dan puree van. Mocht het te droog zijn kun je altijd wat heet water toevoegen. Doe de aardappelpuree boven op de spitskool in de ovenschaal. Dek de aardappelpuree af met plakjes kaas. Zet de schaal 20 minuten in de oven.

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *