Sinds dat ik voor Chowie recepten uitschrijf merk ik pas hoeveel ik met courgettes doe. Het wordt ondertussen een hele verzameling aan courgette recepten. Nu niet langer uit eigen tuin. Dat moet wachten tot volgend jaar. Vandaag het recept voor een simpele, maar smaakvolle tagliatella met courgette. De zelf gemaakte croutons van broodkruim geven het gerecht een lekkere bite. Dochterlief had niet zo’n zin in eten gisteravond, ze knabbelde stiekem wel een heleboel croutons uit het leuke schaaltje. Wij eten dit gerecht al een aantal jaren. Ik vind het ook heerlijk als lunch. Kan me herinneren dat ik er een keer op aanviel na een run van 8km. Zittend in de tuin, in de zomer, zonnetje scheen en mijn hoofd was nog steeds rood (duurt bij mij altijd lang na het hardlopen). Manlief ging nog even de peper halen uit de keuken, bij terugkomst had ik de pan al bijna leeg. Met een volle mond en een opkomend schuldgevoel vroeg ik hem gauw of hij misschien ook nog wat had gewild…
Voor ongeveer 3 dikke eter of 4 wat kleinere eters:
300 gram tagliatella
6 el olijfolie
1 teentje knoflook
1 ui
1 bakje spekreepjes
1 bakje kastanjechampignons
4 plakjes wit brood
2 takjes tijm
1 courgettePeper en zout
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snipper de ui en het teentje knoflook. Verwarm 2 el olijfolie in de pan. Fruit hierin de ui en knoflook. Bak vervolgens de spekreepjes mee. Snij ondertussen de champignons in vieren en voeg ze dan toe met de takjes tijm. Zet het vuur zacht.
Snij de korstje van het brood en maal het brood tot kruim in de blender.Verhit 2 el olie in de koekenpan en bak het broodkruim goudbruin. Haal het broodkruim uit de pan en doe het in een leuk schaaltje. Schaaf de courgette in plakjes met een rasp of kaasschaaf. Verhit opnieuw 2 el olijfolie in de koekenpan en bak de courgette. Evt naar smaak peper en zout toevoegen.
Meng de pasta met de champignons en de courgette door elkaar. Serveer dit in een pan en zet het leuke schaaltje met broodkruim erbij op tafel. Dit kun je over de pasta heen strooien.
Salina at al vanaf 9 maanden met ons mee, en was altijd makkelijk, maar sinds ze 2 is geworden, doet ze nogal kieskeurig of slaat gewoon (warme) maaltijden over. Totdat ik dit recept voorschotelde deze week. Wauw, ze wilde niet eens gevoerd worden, maar pakte zelf haar bestek en at het hele bord leeg. Heerlijk!
Wat ontzettend leuk om te horen Frouckje! En die kieskeurigheid herken ik hier bij dochterlief. Gelukkig hebben ze ook minder nodig. Nu afwachten of het een tweede keer net zo’n succes is, dat is ook altijd maar afwachten 😉
Een groot succes was dit gerecht vanavond bij onze jongens en ook zeker bij ons. Zowel pan als bordjes bijna helemaal leeg. Heel erg bedankt voor het recept!
Wat fijn dat het een succes recept is! Graag gedaan 😀