Recepten

Te gezonde boerenkool smoothie

Allemaal opgepast. Vanochtend deel ik met jullie een recept voor een iets wat te gezonde smoothie. Er schuilt het risico in dat je meer dan je dagelijkse hoeveelheid vitaminen binnenkrijgt. Met name vitamine C. Omdat de boerenkool in dit recept zijn ritje in de blender gaat delen met de sinaasappel. Boerenkool is sowieso super gezond. Op het moment dat je 250 gram eet dan krijg je al een overdosis vitamine K, A en C binnen. Overdosis is overdreven. Het ligt boven de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Wat aanbevolen is, is het minimum. Niet het maximum. Om een voorbeeld te noemen je krijgt bij 250 gram al 180% van je dagelijkse hoeveelheid vitamine C binnen. Laten we in deze smoothie dan ook nog de combinatie maken met de sinaasappel. Bij de sinaasappel krijg je bij 130 gram ook al 116% van de ADH binnen. Rekenen is nu eenmaal niet mijn sterkste punt. Een simpele optelsom wijst in dit geval wel uit dat je na het drinken van deze smoothie je vitamine C tabletje wel kan laten staan.

Wie durft deze groene super gezonde smoothie aan? Ondanks dat mijn dochter deze smoothie roze probeerde te toveren, heeft ze hem wel helemaal opgedronken. Niet altijd het geval bij de groene smoothies. Die zijn duidelijk minder favoriet bij haar.

Boerenkool sinaasappel smoothie

2 sinaasappels
1 glas kokosmelk (alpro coconut original)
5 kleine boerenkool bladeren

De boerenkool heb ik eerst schoongemaakt, fijngesneden en in de vriezer bewaard. Zo dat ik ’s ochtends het alleen nog in de blender hoef te doen. Ook maakt dat de smoothie lekker koel. Mocht je boerenkool uit de zak hebben, vermoed ik dat het ongeveer 2 cup is. Ik zal het nog een keer precies afwegen en meten, dan voeg ik het hier nog toe. De combinatie met de kokosmelk maakt de smaak van deze smoothie. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een andere melksoort of water.

Schil de sinaasappels en doe ze in de blender, met de kokosmelk en de boerenkool. Zet de blender eerst op ice stand, of pulse net zo lang tot de bevroren boerenkool in kleine stukjes is. Zet hem daarna op smoothie stand en laat hem even draaien. Drink smakelijk.

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *