Recepten

Toetje met rabarber en aardbeien

De hele avond heb ik in de moestuin staan zwoegen. Gelukkig met hulptroepen. Er is weer een stuk grond omgeploegd, het aardappelbed is redelijk onkruid vrij. En later deze week kan ik weer een stuk gaan zaaien en planten. Het begint allemaal steeds meer vorm te krijgen. Met deze late start in het seizoen voel ik enige tijddruk om zo snel mogelijk mijn groenten in hun bedjes te krijgen. Op de facebookpagina net een aantal fotootjes geplaatst. Neem gerust een kijkje als je nieuwsgierig bent.

Daardoor direct wat minder tijd om te bloggen over recepten. Vanavond aten wij een heerlijk fruitig toetje met rabarber en aardbeien. Door het serveren in een glas krijg je een leuk effect. Eventueel kun je dit al voorbereiden tijdens het koken, wanneer je gasten hebt schotel je dan binnen mum van tijd een lekker en mooi toetje voor. De rabarber had ik al eerder gekookt en bewaard in een voorraadbakje in de koelkast. In de link vind je het recept hoe je de rabarber klaar kunt maken.

rabarber
vanille yoghurt
aardbeien

Doe eerst een aantal eetlepels rabarber onder in het glas. Zoveel dat je een mooie bodem hebt. Giet de vanille yoghurt over de bolle kant van de lepel op de rabarber. Zodat deze laag mooi boven op de rabarber komt te liggen. Snijdt de aardbeien in partjes en leg deze boven op de vanille yoghurt. En zo heb je in een handomdraai een heerlijk toetje. De vanille yoghurt zou je goed kunnen vervangen door Griekse yoghurt of kwark.

 

 

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *