Recepten

Tuinbonen in een rijstpannetje

Mijn schoonmoeder ontvangt iedere week een groente pakket en heeft soms de pech dat daar groenten in zitten die ze niet lusten. Wat dan direct ons geluk is. Zo kregen we van de week tuinbonen. Het is ontzettend lang dat ik tuinbonen heb gegeten. Vaag herinner ik me dat we zo vroeger met spekjes aten. Met een stapel kookboeken duik ik op de bank, tijd om inspiratie op te doen over tuinbonen. Helaas kom ik weinig tegen. Aangezien ik enigszins een tijddruk heb op dat moment besluit ik het woord tuinbonen in de AH receptenvinder te zetten. Ideaal vind ik dat. Zo komt er altijd een rijtje recepten uit, met voor een ieder wat wils. Wij zijn op zoek naar iets makkelijks wat snel klaar is, omdat we het gaan eten na een drukke dag. Zo vinden we dit eenpansgerecht, tuinbonen in een rijstpannetje.

Olijfolie
400 g champignonroerbakmix of 250 gram champignons, een prei en een rode ui.
3 tl dragon
275 g notenrijst
700 ml groentebouillon
250 gram verse tuinbonen of diepvries bonen
1 biologische citroen
100 gram zuivelspread light naturel
3 bosuitjes
Peper en zout

Kies een pan met een dikke bodem en doe er wat olijfolie in. Doe de rode ui, de prei en de champignons (de roerbakmix) in de pan en strooi de dragon er overheen. Roerbak dit ongeveer een minuut op hoog vuur. Voeg de rijst en de bouillon toe. De deksel kan op de pan en laat het gerecht 12 minuten koken. Na 8 minuten kun je de tuinbonen toevoegen en deze mee laten koken. Wij hadden verse tuinbonen. Ik denk dat deze al eerder in de pan kunnen, want wij vonden dat ze nu wel erg veel bite hadden.

Tijd om de citroen te raspen. Boen de citroen schoon en rasp de schil. Neem de pan van het vuur en roer de citroenrasp en zuivelspread door het rijst gerecht. Breng op smaak met wat peper en evt wat zout. Zet een schaaltje gesneden bosuitjes op tafel zodat iedereen dit naar wens kan toevoegen of strooi het over het gevulde bord en serveer direct uit.

Eetsmakelijk!

Misschien ook iets voor jou?

1 Reactie

  1. Mariella zegt:

    Wij vonden het een héérlijk recept,maar voor ons tweeën kan je er ruim 2 dagen van eten.
    Ga het zeker nog eens maken maar dan wel minder als dat er nu in de pan zat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *